Mai puteți citi informații pe scurt din IT și la Radu sau Marius. Eu am să vă povestesc pe scurt despre Vodafone, Raiffeisen și Google, dar și alte știri, mai jos.

stiri pe scurt

Sursa foto.

Știri pe scurt

– Vodafone a fost certificată iar pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date și telefonie mobilă, după măsurări efectuate în toate rețelele mobile din România. Operatorul a obținut cel mai mare scor din Europa, conform testelor P3 Communications. Vodafone România a obținut certificatul “Best în Test” atât pentru serviciile de date, cât și pentru cele de telefonie, în testul Mobile Benchmark România.

– Raiffeisen Bank a început trecerea la Google Apps for Work ca soluție e-mail, de stocare și partajare a documentelor, împreună cu introducerea unei noi rețele sociale și îmbunătățirea accesului de pe telefonul mobil prin intermediul Android for Work. Raiffeisen Bank este prima bancă românească care trece la soluțiile Google.

timisoreana digital

– Timișoreana și agenția de mobile marketing Syscom Digital au reinterpretat colindele tradiționalele de sărbători și i-au urat „digital” pe toți cei care au vizitat în decembrie AFI Palace Cotroceni. Acolo a fost amplasat „butoiul digital” Timișoreana, în interiorul căruia rula un video cu colinde reinterpretate de băieții de la Sector 7. Butoiul Timișoreana a atras sute de vizitatori offline, iar colindul a fost popular și în mediul online.

– IAB România și Project Agora, cu sprijinul Quantix Marketing Consulting și PageFair, au derulat un studiu amplu în urma căruia a rezultat că procentul exact al utilizatorilor de programe de tip adblock, pe principalele site-uri locale, este de 13,9% din totalul vizitatorilor. Studiul a fost derulat în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, pe 80 dintre site-urile cu cel mai mare trafic din România (conform SATI). Site-urile pe care se înregistrează cel mai mare procent de utilizare de adblockere sunt din categoriile Sport (21,8% dintre vizitatori au adblocker instalat), Programe și ghiduri (19,9%), Știri generale (18,2%) și Economic & financiar (16,4%). La polul opus, categoriile Hobby & Familie și Copii înregistrează cel mai mic procent de vizitatori cu adblocker instalat (7,2%).

– Google va plăti o parte din taxele datorate în UK. În alte țări nici nu s-a pus problema 🙂

– Twitter merge atât de bine încât patru manageri și-au dat demisia în week-end. Probabil CEO-ul a avut el o idee …

– Cercetătorii spun că avem nevoie de “legile roboticii”. Nu se poate să pregătim terenul pentru roboți care o să ucidă oameni.

Mi-a scăpat ceva? Ați văzut ceva interesant despre care v-ar place să scriu? Nu ezitați .