Știri pe scurt pentru că astăzi alerg prin oraș și nu o să am timp de scris prea mult 🙂

Știri pe scurt

– Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța are o soluție pentru nevăzători, care mi se pare la fel de utilă precum cea implementată la Biblioteca Națională sau soluția de la Metrou pentru a putea călători. E bine ca oamenii să poată circula prin orașe, să poată vizita muzee, pe scurt, să iasă din casă și să aibă diverse activități.

– Natalia Kaspersky, fosta soție a lui Eugen, a dezvoltat un smartphone cu Android botezat Taiga, cu un ROM Android customizat. Culmea este că focusul este tot pe securitate, principala funcție fiind împiedicarea serviciilor online care te urmăresc online colectând informații despre utilizator. Folosind sistemul de control centralizat, un director IT poate stabili exact ce aplicații pot rula. Mizează pe faptul că rușii se tem că sunt spionați de Facebook sau Google.

– Pînă în 2030 am putea vedea oameni trăind pe Lună. După cum v-am mai povestit, sunt mai multe proiecte de colonizare a Lunii, la fel ca și în cazul Marte. Pînă în 2040 ar putea ajunge la 100 de oameni.

– Uniunea Europeană a plătit un studiu despre piraterie, care trage concluzia că pirateria nu afectează vânzările de filme și muzică. Când au aflat concluzia, europenii au vrut să ascundă rezultatul studiului, că așa e democratic 🙂

– S-a lansat geaca de blugi smart de la Levi’s, realizată în colaborare cu Google.

– speranțe pentru bolnavii care sunt în comă, un francez a răspuns la stimulare nervoasă după 15 ani de comă, în care se află în urma unui accident auto.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!