Câteva știri pe scurt din ultimele zile, tocmai bune pentru citit la cafea. Bună dimineața!

Știri pe scurt

– testele arată iPhone 8 Plus are cea mai bună autonomie disponibilă pe un smartphone, deși capacitatea bateriei a scăzut. Asta și după ce a primit titlul de cea mai bună cameră foto la DXOMark.

– Huawei Mate 10 mai împrumută o funcție de la Note, respectiv va avea un dock special cu care poate fi conectat la un monitor, tastatură și mouse pentru a folosi telefonul ca desktop. Este o funcție interesantă, dar greu de crezut deocamdată că va lucra cineva așa. Însă e posibil ca pe viitor să avem telefoane chiar atât de bune.

– Unii se miră că Samsung va lansa Galay S9 tot în două variante. După părerea mea au sens și variantele oferă mai multă flexibilitate, generând astfel mai multe vânzări. Unii vor merge pe cea mai ieftină, ceilalți, pe varianta care pare mai bună. Probabil tot S9 și S9 Plus. Să vedem dacă se confirmă și zvonul cu telefonul pliabil anul viitor.

– Se pare că Andromeda OS este un proiect Microsoft și nu Google, cum se scria anterior. Cineva făcea paralela Andromeda / Android, poate că de-aici confuzia. Conform ZDNet, Microsoft lucrează la un nou device, botezat Andromeda, care are și un OS nou. Conform site-urilor citate, va fi un Windows Core OS care poate reda funcțiile Windows fără să aibă nucleul Windows actual. Un sistem de operare complet nou. Din păcate sunt doar zvonuri, nu știm prea multe chestii concrete.

– un articol interesant despre quantum computing și cum diferă de metodele de procesare actuală. După cum se pare, viitorul aparține procesoarelor neuronale, care au performanțe mai mari și pot susține mai bine Inteligența Artificială. Poate că procesarea quantum computing va permite lucruri și mai avansate pe viitor.

Microsoft renunță la Groove Music, serviciul prin care concura Spotify și ceilalți jucători din industria muzicală.

– mi se pare interesantă campania dusă de ruși pe Facebook care s-a încheiat cu victoria lui Trump. Acum nu mai există nicio îndoială, iar acum tind să cred că tot ei au legătură cu Barcelona și cu multe alte probleme pe care le avem în Europa sau în lume.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!