Nu prea am încredere în aplicația Civic Alert, care se laudă că transmite date de la utilizatori către primăriile din România. Bănuiesc că ați auzit reclama, găsești o groapă, un munte de gunoi, dai report în aplicație și se rezolvă. Mai degrabă cred că încă o dată utilizatorii sunt puși la treabă pentru beneficiul unora (user generated content). Totuși, le-am pus o întrebare și au răspuns, deci la capitolul comunicare stau bine.

civic alert
Sunt convins că oamenii sunt disperați de gropi, de gunoaie și de nepăsarea autorităților locale. Asta e sigur. Ar folosi orice aplicație din lume dacă le-ar putea rezolva problema. Numai că eu nu cred că există încă acea aplicație.

Niște cifre de la Civic Alert:
– 42,000 de români au lăsat mesaje în ultimele 5 luni;
– 15.604 de probleme raportate;
– în București au fost sesizate până acum 1179 gropi;
– 632 de alerte au fost înregistrate ca rezolvate (probabil ele erau în curs de remediere oricum, nu s-au rezolvat datorită raportării);

Mă rog, nu sunt convins că aplicația asta funcționează așa cum spune că o face.

Alte știri pe scurt

– Victor Orban ia poziție contra Uber și în favoarea taxi-ului tradițional în Ungaria. Cu precizarea că acolo sunt interzise cazanele ruginite, iar șoferii trebuie să aibă școală, plus o groază de alte reglementări draconice. Dar Uber e la un pas de interdicție, aplicația ar putea fi blocată, iar cei care o vor promova ar putea fi amendați.

– Apple l-a angajat pe fostul șef al proiectului Google X, fostul executiv al producătorului de termostate smart Nest, companie cumpărată de Google. Se va ocupa de Apple Health, Watch și altele…

– Google s-a aliat cu Fiat și Chrysler pentru a realiza conceptul său de mașină inteligentă autonomă.

– S-au publicat specificațiile Hololens – ochelarii VR realizați de Microsoft: prcoesoare Intel Atom, GPU integrat de la Intel, OS pe 32 de biți, zici că vorbim de un netbook sau tabletă Windows, nu de un sistem realizat pentru jocuri video. Sunt tare curios dacă va funcționa la nivelul așteptat de utilizatori. Nu cred.

– Un copil de 10 ani a găsit o vulnerabilitate în Instagram, iar pentru că a arătat problema celor de la Facebook a primit un premiu de 10.000 de euro.