Câteva știri pe scurt, am văzut că sunt tot mai urmărite. E drept, dimineața toată lumea vrea să afle cele mai noi informații, la cafea.

dreamstime_s_21294607

Credit foto: © Anniecounie | Dreamstime.com – Daily business newspaper

Știri pe scurt

– în București a început festivalul luminii, Spotlight, dar de asemenea evenimentul de neratat Art Safari.

– După aproape un an de la lansare, Windows 10 rulează în prezent pe 300 de milioane de dispozitive active din întreaga lume. ATENȚIE – se apropie de final perioada în care actualizarea la Windows 10 a fost GRATUITĂ;

– Pentru prima oară în istorie, șeful Apple a vorbit despre următoarea generație iPhone. Tim Cook a zis că iPhone 7 va oferi utilizatorilor funcții “fără de care nu vor putea trăi”. A-ha!

– În weekendul 14-15 mai, la hotel Caro va fi organizată Tech4Kids, prima expoziție interactivă de tehnologie pentru preșcolari, care va avea loc în incinta hotelului Caro în intervalul 10:00-18:00. Tech4Kids se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei și șase ani și înseamnă două zile de distracție în timpul cărora cei mici pot participa la peste 40 de activități practice cu 100 de tehnologii diferite.

– După 20 de ani. Anul acesta este ediția 20 a evenimentului Ziua Comunicațiilor, cel mai longeviv eveniment din industria telecom locală – va fi miercuri 18 mai la J.W.Grand Hotel Marriott. Cu un format nou, evenimentul va aborda mediul legislativ si de reglementare, evoluţia la nivel de infrastructură, precum și oportunităţile de afaceri la conexiunea dintre telecomunicaţii şi industria de software şi securitatea informatică.

– magazinul online Elefant se lansează oficial pe 5 mai 2016 în Republica Moldova, brandul urmând a fi prezent atât fizic la Chișinău, prin intermediul celui mai nou pick-up point (punct de livrare), cât și online. Republica Moldova este prima țară în care Elefant își extinde operațiunile, aproape de aniversarea a 6 ani de la înființarea sa.

– Blizzard Entertainment participă și anul acesta la East European Comic Con în perioada 27-29 mai, la Romexpo. Vor fi prezentări și lansări de jocuri video precum Overwatch.

– Epson anunță o cotă de 33% pe piața locală de proiectoare în primul trimestru al acestui an, ca număr de unități, menținându-și poziția de lider al pieței. Comparativ cu primul trimestru al anului trecut, Epson a dublat numărul de proiectoare livrate, fiind peste ritmul de creștere al pieței. Modelele cu cea mai bună evoluție au fost cele cu rezoluție WUXGA, SVGA și WXGA, precum și modelele interactive. În total, piața de proiectoare a crescut cu aproximativ 38% ca volum și cu 26% ca valoare în primul trimestru al anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Futuresource Consulting.