Câteva știri pe scurt de astăzi, de citit la cafea. De groază, românii fac bani din videochat șantajând tinerii din Occident. Tocmai citisem despre nigerienii care fac asta, dar nu mă așteptam să fie și la noi..

dreamstime_s_28262587

Sursa foto: © Neirfy | Dreamstime.com – cofee, laptop and tablet

Știri pe scurt

– de ce trebuie să mergeți la vot, e doar o problemă de statistică, cu cât iese mai multă lume la vot, șansele hoților și corupților să mai prindă locuri scad văzând cu ochii.

– Instagram a găsit o nouă soluție de monetizare, respectiv link-uri direct pentru shopping din fotografia din aplicație. Să nu uităm însă că această idee a avut-o și Pinterest pe vremea când era încă în vogă. A mai auzit cineva de Pinterest?

– Alienware a lansat unul dintre cele mai interesante laptopuri de gaming din noua generație. Abia aștept să-l testez 🙂

– Inginerii Google au descoperit o vulnerabilitate Windows și i-au avertizat pe cei de la Microsoft. Apoi, fără să le dea timp pentru rezolvare, au publicat vulnerabilitatea , ajutând practic pirații internetului.

– Lenovo a lansat primul telefon Project Tango, realizat pentru soluția de Realitate Augmentată de la Google. Este bine dotat hardware, deși este tot din categoria phablet. Am văzut clipul de prezentare de aici și mi se pare interesant conceptul, mai tare ca Pockemon Go.

Microsoft a lansat oficial Minecraft: Education Edition, care oferă prețuri mai accesibile pentru școli, din păcate nu e pentru toată lumea, doar pentru cei care cumpără pentru toate clasele din școală…