Câteva știri pe scurt de azi, dacă aveți timp, să vedeți și acest mesaj al supraviețuitorilor din Colectiv.


Sursa

Știri pe scurt

– Un start-up de Realitate Augmentată a realizat o aplicație cu care poți scana obiecte, clădiri sau vedete și le recunoaște automat. Un fel de Shazam pentru fotografie, o aplicație pe care toată lumea și-ar dori-o, dar cred că este foarte greu de realizat practic.

– Cei de la Lenovo au lansat ieri Moto Z cu Moto Mods în România. Astăzi am aflat că oficial vor produce cel puțin 12 mod-uri noi în fiecare an. Mi se pare un angajament foarte tare, mai ales că nu este clar dacă a cumpărat pînă acum cineva aceste mod-uri sau rămân de fapt doar unelte pentru promovarea telefonului. Ca idee, Moto Z cu toate mod-urile costă probabil 1500-2000 de euro. Nu am calculat exact, dar sunt unele care costă 300 de euro, de exemplu, proiectorul mini.

– Microsoft va primi de la Uniunea Europeană acordul pentru a cumpăra rețeaua de socializare Linkedin.

Campanie cu malware deghizat în bannere, probabil virușii s-au răspândit la milioane de utilizatori la nivel global.

– Curtea Supremă din SUA a decis că Samsung nu a copiat atât de tare iPhone încât să merite să plătească daune de sute de milioane de dolari. Cazul este retrimis la curtea inferioară, care va căuta acum o nouă rezolvare.

– Google a stabilit că va ajunge să utilizeze 100% energie regenerabilă pînă în 2017, atât pentru data centere cât și pentru birouri. Ceea ce demonstrează că se poate, pentru că știm cu toții ce gigant a ajuns acum Google.

OnePlus 3T este un smartphone comparabil cu Google Pixel, adică printre cele mai bune modele cu Android la ora actuală, dar cu un preț mult mai mic.

– La Paris se deschide un campus pentru start-up-uri, Station F, cu investiții de 265 de milioane de euro, peste 1.000 de companii start-up, fonduri de investiții și planuri mari.

Philip Morris trece la următorul nivel și lansează un nou tip de țigară electronică, care este acum în teste la autoritățile federale.