stiri pe scurt (2)Știri pe scurt din IT, de citit azi la o cafea. Nu sunt noutăți extraordinare, dar am adunat câteva informații interesante pentru voi.


facebook

Știri pe scurt

 • Facebook a ajuns la 1,55 miliarde de utilizatori activi pe lună, iar pragul de 1 miliard de utilizatori activi pe zi este depășit destul de des, conform rezultatelor publicate oficial. WhatsApp are 900 de milioane de utilizatori, Messenger doar 700 de milioane, iar Instagram 400 de milioane de utilizatori. Numărul companiilor care folosesc pagini Facebook pentru comunicare și vânzări a ajuns la peste 45 de milioane. Veniturile au urcat la 4,5 miliarde de dolari (iulie-septembrie), iar profitul net a fost de 896 milioane de dolari, de asemenea în creștere.
 •  

 • Call of Duty: Black Ops III, este de azi disponibil în România. Campania din Call of Duty: Black Ops III este concepută pentru co-op, iar jucătorii trăiesc acele momente impresionante din Call of Duty, cu evenimente în care acestora li se permite să abordeze jocul folosind de fiecare dată o altă strategie. Fiecare personaj poate fi personalizat: de la arme şi echipamente, la abilităţi şi uniforme, toate acestea fiind organizate într-un sistem care progresează în timp.
 •  

 • Telekom Romania anunță o nouă ediție a proiectului teimplici.ro, care se va axa pe identificarea de proiecte implementate în comunități cu ajutorul noilor tehnologii informatice în domeniile educație, sănătate, mediu, inovaţie, dezvoltare şi protecţie socială. Organizaţiile non-guvernamentale pot înscrie maximum 3 proiecte fiecare, în tematica ediției din acest an pe platforma Teimplici.ro. Perioada de înscriere a proiectelor este 6 – 30 noiembrie 2015.
 •  

 • Potrivit unui studiu Kaspersky Lab, victimele atacurilor DDoS provin din 79 de țări din toată lumea. Peste 90% dintre atacuri au durat mai puțin de 24 de ore, dar numărul celor care au depășit 150 de ore crește semnificativ. Cel mai lung atac neîntrerupt DDoS înregistrat de Kaspersky Lab în cel de-al treilea trimestru din 2015 a durat 320 de ore. Cel mai mare număr de atacuri asupra aceleiași victime a fost de 22, provenind de pe un server din Olanda. Infractorii cibernetici au folosit preponderent botneți în sistemele de operare Linux, în 45,6% dintre atacurile detectate de Kaspersky Lab.
 •  

 • UPC România a anunţat lansarea unui nou modem, care asigură conexiune stabilă, un design modern şi este oferit ĩmpreună cu Internet Fiber Power 500, disponibil acum la nivel naţional ĩn aria de acoperire UPC. În România se remarcă în continuare o nevoie ridicată de conectivitate prin Wi-Fi pentru internetul de acasă – 83% dintre clienţii de Internet folosesc acasă conexiuni prin Wi-Fi (de la 69% ĩn 2013). Totodată, a crescut și numărul de dispozitive conectate la internet, utilizatorii deținând, în medie, 3,6 echipamente prin care accesează internetul acasă.
 •  

 • LookOut, o companie de securitate care permite securizarea terminalelor mobile, a descoperit un malware (adware) de Android care este imposibil de dezactivat. Se ascunde în aplicațiile legitime folosite de utilizator, precum cea de Facebook, Twitter, Google Now sau WhatsApp și permite controlul de la distanță al terminalului. Puteți scăpa de el doar dacă mergeți la un service și este reinstalat sistemul curat. Puteți detecta acest malware folosind aplicația Lookout din Google Play.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!