Samsung va începe să dezactiveze de la distanță modelele Galaxy Note 7 care sunt folosite în continuare. Deși fanii țin de ele de parcă nu merită să le dea înapoi, sud-coreenii au găsit cum să le scoată din uz. Faza începe cu utilizatorii din Canada și în curând la fel și în SUA. Așa că cei care sperau să le folosească în continuare sau să le vândă pe post de unicat, vor fi dezamăgiți.Vara următoare vom avea un nou film Marvel despre Spiderman.

Știri pe scurt

– o veste bună din România: Institutul Cantacuzino se întoarce la Ministerul Sănătății și cu puțin noroc va fi relansat. Planul de distrugere a institutului este cel mai clar caz de implicare a mafiei imobiliare și pharma în afacerile din România. Va fi salvat mai ales dacă mergeți la vot, desigur.

– Din păcate pentru europeni, liniștea de după atentatele de la Paris sau Bruxelles a fost doar “calmul dinaintea furtunii”. Se pare că mii de luptători ISIS antrenați pentru atentate au continuat să vină pe bătrânul continent pentru a pregăti noi atacuri. Iar autoritățile vor fi, ca de obicei, luate prin surprindere, doar cu asta se ocupă.

– Credeați că Donald Trump va renunța la emisiunea Apprentice doar pentru că este la Casa Albă? Ei bine nu, el continuă să fie producătorul show-ului televizat, dar “va avea un salariu modic, cu cinci cifre“.

– O chestie pe care am fi crezut că este posibilă doar în România: după ce Fitbit a cumpărat “anumite părți” din Pebble, a ieșit la iveală faptul că de fapt utilizatorii ceasurilor Pebble rămân fără suport tehnic și fără garanție pentru produse. Iar Fitbit a preluat în special partea de tehnologie și patente.

– Cel mai popular vlogger, PewDiePie, a atins 50 de milioane de followers, dar a anunțat că își va șterge contul de Youtube astăzi fiind nemulțumit de noile reglementări ale platformei video, care îi limitează audiența. El produce în continuare un show pe Youtube Red, varianta cu abonament, fără reclame. Cunosc câțiva oameni care vor leșina la propriu dacă PewDiePie chiar își șterge contul.

– Două descoperiri interesante din zona științei: într-un chihlimbar a fost descoperită o parte din “coada” unui dinozaur de acum 99 de milioane de ani, aparent acoperită cu pene, nu solzi. Iar între fosilele unui mamifer cu colți care trăia acum 255 de milioane de ani a fost identificată o tumoare, semn că nu erau nici ei imuni la astfel de probleme. La prima vedere nu credeam că existau mamifere atât de demult, dar se pare că m-am înșelat.