Știri pe scurt de astăzi, câteva informații interesante, dar nu destul de importante să le dau separat. Se discută în continuare despre decizia Dell de a prelua EMC și sunt și diverse alte anunțuri, unul legat de tehnologia 5G.

Știri pe scurt

  • Dell are doar vreo 7 miliarde de dolari din cele 67 de miliarde necesare preluării EMC. Pe scurt, au încercat să vândă divizia de PC-uri, au contactat HP, Lenovo și Huawei, dar absolut nimeni nu a dorit să cumpere divizia… probabil pe zona de PC-uri vânzările sunt la un nivel prea mic și cu o marjă prea subțire ca să conteze pentru vreun jucător mare. Poate vreo nouă companie chineză care vrea să se afirme să fie interesată de așa ceva… Probabil vor împrumuta banii pentru că reacțiile au fost pozitive și Michael Dell pare convins că asta este direcția bună spre care trebuie mers.
  •  

  • LTE a avut un succes indiscutabil, fiind adoptată de utilizatori din peste 100 de țări, conform Alcatel. De la lansarea lui în 2009 și până în prezent, LTE are 650 de milioane de abonați, numărul acestora fiind estimat să ajungă la două miliarde până în 2019. Din multe puncte de vedere, LTE a îndeplinit „promisiunile” 3G. Ce e mai important însă e faptul că a făcut posibile streamingul video și apelurile video. Dar LTE nu a reușit să influențeze trendul de stagnare al cifrei de afaceri, care amenință businessurile operatorilor de telefonie mobilă. Singur, LTE nu le poate oferi operatorilor posibilitatea de a face hosting-ul unor noi oportunități de servicii, ceea ce le-ar putea permite o evoluție pe termen lung a modelului de business. De aceea, va fi nevoie de 5G pentru creștere, consideră compania producătoare de echipamente telecom.
  •  

  • Vodafone deschide un nou Centru de Relații cu Clienții în Craiova, creează locuri de muncă pentru peste 100 de tineri, studenți și proaspăt absolvenți, până la sfârșitul lunii ianuarie, 2016. Sunt deja angajați vreo 50 de tineri, deci mai e loc. Noii angajați vor răspunde solicitărilor abonaților persoane fizice, iar ulterior, aria serviciilor de suport se va extinde. Toți noii angajați vor beneficia de pregătire amănunțită, într-un program de până la patru săptămâni.
  •  

  • Orange România introduce în flota sa auto primele sale mașini electrice, din gama zero emisii: Renault ZOE. Automobilele vor putea fi folosite de către angajații companiei pentru deplasări în interes de serviciu. Inițiativa de a suplimenta flota auto cu acest model de automobil se aliniază programului de eficiență energetică și de reducere a emisiilor de carbon demarat în 2009 și care a avut la bază o serie de măsuri investiționale și operaționale. Astfel, în unele zone au fost instalate sisteme de alimentare solare sau turbine eoliene, iar din 2014 a fost început un amplu program de eficientizare și de modernizare a infrastructurii rețelei Orange din regiunile urbane.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!