Câteva știri pe scurt de azi, nu sunt extraordinar de multe, dar ne descurcăm cu ce avem. Mi-a plăcut cum a anunțat PSD-ul că Cioloș va amâna scutirile de taxe, iar Cioloș le-a răspuns să le amâne ei. Mi se pare corect.Lansarea este pe 2 iunie 2017.

Știri pe scurt

– Un succes de imagine neașteptat pentru Trump, care în campanie promitea multe locuri de muncă: IBM va angaja 25.000 de americani. După ce gigantul american a făcut o adevărată religie din concedierea specialiștilor și apelarea la outsourcing – pentru că de la ei a început fenomenul – acum tocmai IBM schimbă radical cursul. Vor investi și peste 1 miliard de dolari în traininguri.

– Din păcate ancheta cu hackerii ruși care au afectat alegerile americane este departe de a se încheia, apar dovezile că incidentele informatice au existat, acum să vedem cum sunt legate de Rusia și care ar fi fost scopul lor.

– Pentru prima oară o companie care dezvoltă aplicații și care și-a dat review-uri pozitive în App Store este și trasă la răspundere, probabil pentru că soluția sa era legată de Sănătate și autoritățile sunt mai vigilente cu astfel de cazuri. În rest, fac pariu că sunt zeci de aplicații cu review-uri false, mă și mir că Apple a recunoscut așa ceva. Sunt ca review-urile de pe magazinele online *wow, merită toți banii*, scris de un angajat care nici măcar nu a fost plătit să scrie asta, i-a cerut șeful la ședință. Vă dați seama cât de reale și cât de credibile sunt după tonul vocii, inclusiv pe eMAG.

– A fost lansat oficial senzorul de amprentă care va fi anul viitor pe ecranele smartphone-urilor de top, cel ascus sub sticla ecranului. Vor fi multe terminale cu partea frontală din sticlă, primul probabil va fi Galaxy S8.

– Prezentarea cu realitatea virtuală care a circulat zilele trecute pe Facebook era doar un clip de promovare, fals. Tehnologia nu există și nici nu va fi lansată în curând, mai durează mult și bine pînă vor avea rezultate de acest nivel.

– Google vrea să își mute serverele în Cuba, probabil din cauză că acolo nu sunt prea multe alte datacentere vor avea viteze bune de acces, pînă când se vor muta acolo și alte companii online.

– Americanii vor să facă un registru al musulmanilor, ca să îi urmărească pe eventualii teroriști. Companiile IT nu au protestat oficial, dar oamenii care lucrează acolo s-au declarat nemulțumiți de așa ceva. Este clar, acest registru seamănă foarte mult cu listele naziștilor care conțineau evrei și țigani.

– Dovada că unii au foarte mult timp liber: cei de la IEEE au realizat un raport de 165 de pagini despre cum ar trebui Inteligența Artificială să respecte reguli etice. Sigur, cercetătorii din domeniu pot respecta regulile astea – dacă ar avea cineva timp să citească raportul. Dar sunt convins că cei care lucrează în domeniu au propriile idei.

– ca fapt divers, cum e să trăiești cu mafia și cum s-au răzbunat oamenii simpli pe un mafiot.