S-a făcut mare tam-tam cu Mark Zuckerberg, care avea camera web de la Macbook acoperită cu scoci, dar în realitate cam 20% dintre utilizatori fac acest lucru pentru a evita utilizarea ei de câtre pirații internetului, conform Kaspersky. Cam 28% dintre utilizatorii interogați de Kaspersky spun că își țin datele importante pe sisteme care nu sunt conectate la Internet.

dreamstime_s_42171892-compressor

Știri pe scurt

– Facebook a activat aseară Safety Check din cauza atentatelor teroriste din aeroportul din Istanbul, chiar m-am bucurat de data asta să văd că prietenii sunt ok.

– Evernote a decis că vrea să facă mai mulți bani: vor tăia din funcțiile oferite gratuit, iar pentru varianta premium vor crește prețurile. Probabil acționarii s-au gândit că așa se fac afacerile…

– Siemens s-au gândit că acum este momentul să investească în start-up-uri, vor avea un fond de 1 miliard de dolari pentru a descoperi noi talente din anumite zone ale tehnologiei, detalii aici.

– cei de la Airbnb, care au tot mai multe probleme legale cu serviciile oferite, la fel ca Uber, caută să adune bani prin noi investiții, la o evaluare de 30 de miliarde de dolari. Mie mi se pare un pic exagerată, dar să vedem dacă vor găsi parteneri.

– Google+ a împlinit recent 5 ani, iar rețeaua socială a Google este în continuare activă, dar fără să fie prea activă, cum remarcă analiștii.

– au apărut primele review-uri cu Huawei Matebook, ele sunt relativ pozitive.

– de asemenea, am citit numai lucruri pozitive despre Moto G4, care e așteptat de multă lume, inclusiv la noi.