S-a făcut mare tam-tam cu Mark Zuckerberg, care avea camera web de la Macbook acoperită cu scoci, dar în realitate cam 20% dintre utilizatori fac acest lucru pentru a evita utilizarea ei de câtre pirații internetului, conform Kaspersky. Cam 28% dintre utilizatorii interogați de Kaspersky spun că își țin datele importante pe sisteme care nu sunt conectate la Internet.

dreamstime_s_42171892-compressor

Știri pe scurt

– Facebook a activat aseară Safety Check din cauza atentatelor teroriste din aeroportul din Istanbul, chiar m-am bucurat de data asta să văd că prietenii sunt ok.

– Evernote a decis că vrea să facă mai mulți bani: vor tăia din funcțiile oferite gratuit, iar pentru varianta premium vor crește prețurile. Probabil acționarii s-au gândit că așa se fac afacerile…

– Siemens s-au gândit că acum este momentul să investească în start-up-uri, vor avea un fond de 1 miliard de dolari pentru a descoperi noi talente din anumite zone ale tehnologiei, detalii aici.

– cei de la Airbnb, care au tot mai multe probleme legale cu serviciile oferite, la fel ca Uber, caută să adune bani prin noi investiții, la o evaluare de 30 de miliarde de dolari. Mie mi se pare un pic exagerată, dar să vedem dacă vor găsi parteneri.

– Google+ a împlinit recent 5 ani, iar rețeaua socială a Google este în continuare activă, dar fără să fie prea activă, cum remarcă analiștii.

– au apărut primele review-uri cu Huawei Matebook, ele sunt relativ pozitive.

– de asemenea, am citit numai lucruri pozitive despre Moto G4, care e așteptat de multă lume, inclusiv la noi.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!