Câteva știri pe scurt din IT, unele legate de CES 2016, altele din alte zone, dar toate legate de tehnologie în general. Începem cu Facebook…

Sursa foto.

– cei de la Facebook au anunțat că vor lucra la realizarea unui asistent digital, pe care l-a prezentat drept Jarvis din Iron Man. Evident, este un concurent pentru Siri, Cortana, doar că Mark preferă varianta masculină.

– Samsung recunoaște oficial că 2016 va fi un an dificil, nu prea mai au niciun segment pe care să crească cum o făceau în anii trecuți. Depind acum de contractele prin care furnizează tehnologie altor companii, dar nici alea nu prea mai au vânzările de altădată…

– F64 sunt iar amuzanți, vorbesc despre “o eroare software pe site” care ar fi scăzut prețul la 0 lei la niște cursuri foto pe care le țin ei. Dup-aia susțin că “în noaptea dintre 31 decembrie și 1 ianuarie” mii de oameni au intrat pe site și s-au înregistrat la aceste cursuri. Iar F64 va plăti cu generozitate costurile afișate ca fiind zero. Aberant cap-coadă, mai mult ca sigur o invenție. “Clienții F64 au înregistrat, în această perioadă, comenzi în valoare de peste 5.800 de euro”…

monitoare LG

– În cadrul CES 2016, LG va prezenta noile monitoare UltraWide de 21:9 şi noile monitoare de gaming 4K, ambele game fiind concepute să ofere maxim de productivitate şi divertisment. Un model se adresează pasionaţilor de jocuri şi profesioniştilor, LG 34UC98, un monitor 21:9 UltraWide curbat de 34”, cu o conectivitate Thunderbolt 2. Ecran de dimensiuni impresionante, rezoluţie QHD 3440 x 1440 pixeli, tehnologie IPS. Revin cu mai multe informații zilele astea.

– Samsung va expune la CES 2016 trei proiecte dezvoltate de C-Lab (unul dintre programele de inovație): Welt, o curea care îi ajută pe utilizatori să își îmbunătățească silueta prin monitorizarea obiceiurilor și comportamentul zilnic, Rink, un controller manual pentru dispozitive VR și TipTalk, o interfață (UX) impresionantă care le permite utilizatorilor să asculte sunete transmise prin propriul corp.

samsung rink 1

– anul VR începe așa: Nvidia lansează programul VR-ready prin care le facilitează gamerilor accesul la experiențe unice de realitate virtuală (VR).
Compania colaborează cu producătorii PC-uri și notebook-uri pentru a livra sisteme “VR Ready“, pregătite pentru o experiență de gaming VR. Pentru o astfel de experiență e nevoie de o putere de procesare grafică de șapte ori mai mare decât în cazul jocurilor și aplicațiilor 3D obișnuite, cu framerate-uri de peste 90 fps pentru două imagini afișate simultan (câte una pentru fiecare ochi).

– Asus a anunțat azi în România două laptopuri noi: N552 cu diagonala de 15.6 inch și N752 cu diagonala de 17.3 inch. Sunt modele din gama multimedia, cu procesoare quad-core Intel Core i7 și a grafică Nvidia GTX. Încorporează cele mai rapide tehnologii, precum SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 2) 10Gbit/s cu portul revoluționar Type-C, memoriile RAM DDR4 și soluțiile de stocare ultrarapidă SSD PCIe 3.0 x4. Ecranul IPS 4K/UHD (3840×2160) oferă detalii uimitoare și efecte vizuale imersive cu reproducerea fidelă a culorilor. Ambele modele dispun de sunet ASUS SonicMaster, cu tehnologia ICEpower.

– AMD a prezentat înainte CES arhitectura Polaris, care va fi disponibilă pe GPU-urile companiei din anul 2016 – aduce o serie de îmbunătățiri semnificative precum suport HDR pentru monitoare. Procesoarele GPU cu arhitectură AMD Polaris 14nm FinFET asigură un salt semnificativ de eficiență energetică de la generația precedentă. Procesoarele grafice cu arhitectură Polaris sunt create pentru a livra imagini fluente in jocuri, VR și aplicații multimedia ce rulează pe PC-uri cu dimensiuni foarte reduse.