Câteva știri pe scurt din IT&C, destul de interesante, dar nu suficient pentru a forma un articol separat. De parcurs în diagonală în metrou sau dimineața la birou, la cafea. Enjoy!

coffee-newspaper-keyboard

Știri pe scurt

 • Telekom Managed Wi-Fi este o soluţie B2B completă, bazată pe echipamente Cisco, eficientă atât în birouri, cât şi în spaţii publice mai vaste, precum hoteluri, restaurante, mall-uri, magazine sau alte zone de interes public. Utilizatorii finali beneficiază de acces gratuit la Internet, iar companiile pot extrage date relevante pentru afacerile lor în funcție de traficul efectuat. Detalii aici.
 •  

 • Până miercuri, 2 decembrie, utilizatorii Vodafone pot înregistra pre-comenzi pentru noile terminale de la Microsoft: Lumia 950 și Lumia 950 XL. De exemplu, împreună cu abonamentul RED 49, utilizatorii pot achiziționa Lumia 950 la prețul de 139 euro (TVA inclus), respectiv Microsoft Lumia 950 XL la prețul de 209 euro (TVA inclus). Detalii aici sau aici (XL).
 •  

 • În premieră în România, Sprite lansează Uncool Check-In, prima aplicație prin care poți să îți dai cele mai inedite check-in-uri. Astfel, Sprite provoacă noua generație de tineri să spună adevărul răcoritor și să își surprindă prietenii cu postări creative, marcând cele mai neașteptate locuri în care se află zi de zi. Detalii aici.

Viva i10HD (1)

 • Allview anunță tableta Viva i10HD, un cu procesor puternic Intel Atom optimizat pentru multimedia, display-ul de 10,1” și conexiunea 3G cu viteze HSPA+, Android 5.1, Lollipop, la prețul de 799 lei. Livrările vor începe din 7 decembrie. Detalii aici.
 •  

 • Alcatel-Lucent modernizează rețeaua Orange România de transport de date prin intermediul transmisiunilor radio la nivel național. Operatorul și-a lansat serviciul 4G în 2012, în București. Astăzi, serviciul este disponibil pentru 70% din populația țării și 96% din cea urbană, oferind viteze superioare de până la 300 Mbps în șase mari orașe și în toată rețeaua de metrou a Capitalei. Detalii aici.
 •  

 • Visa Europe și Uber au un parteneriat pentru promovarea plăților cu cardul de pe telefonul mobil și au anunțat o promoție prin care noii clienți Uber care își înregistrează cardul Visa în aplicaţia mobilă în luna decembrie beneficiază gratuit de prima cursă, în limita a 40 de lei. Detalii aici. P.S. de asemenea Uber te lasă să faci o cursă chiar dacă ai zero lei pe card, dacă ești client deja cunoscut.
 •  

 • Vector Watch a atras o nouă investiție în valoare de cinci milioane de dolari. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investitii GECAD Group care continuă să rămână cel mai important acționar al companiei, urmat de Catalyst România și de un grup de investitori privați după cum urmează: Radu Apostolescu și Bogdan Vlad, precum și Mihai Popescu. Detalii aici.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!