Știri pe scurt din IT, pentru că sunt multe informații și este păcat să nu le pun pe toate la un loc. Sunt câteva interesante, altele mai din zona de business, de citit dimineață, la cafea.

depanero

Știri pe scurt

+ Culmea, cei de la Depanero, au trimis niște sfaturi pentru vacanță, cum să nu ajungeți cu gadgeturile în service. S-ar zice că au deja destulă treabă, n-au nevoie de clienți noi 🙂 “Căldura puternică, utilizarea intensă și necorespunzătoare, fluctuațiile de tensiune, expunerea directă la lumina soarelui timp îndelungat sunt principalele cauze ale defecțiunilor echipamentelor electronice și electrocasnice din sezonul estival”, spun specialiștii. Ei spun că telefoanele și tabletele nu rezistă direct în soare mult timp, iar echipamentele electronice de acasă trebuie scoase din priză când plecați în vacanță.

+ Orange organizează a cincea ediție a festivalului Summer Well, pe 8 și 9 august la Domeniul Ştirbey din Buftea. Sunt 10 trupe care vor cânta în cele două zile de festival. Partenerii festivalului pregătesc programe diverse care să adauge un plus de distracţie pentru cei care îşi doresc mai mult decât muzică live. În zona Orange, cei aflați la festival vor găsi jocuri, un photo wall unde își pot face fotografii și un studio de înregistrări unde pot cânta melodii de la Summer Well și se pot bucura apoi de înregistarea hitului interpretat.

+ Kaspersky Lab a lansat cea mai recentă versiune Small Office Security dezvoltată special pentru companiile cu mai puțin de 50 de angajați. Soluția, disponibilă acum și în România, oferă protecție de ultimă generație și este ușor de configurat și utilizat, fără a fi necesare competențe speciale de IT.

+ Dell a devenit din acest moment primul furnizor de stocare date de tip array care anunţă adoptarea discurilor de tip flash pentru mediul enterprise de cea mai nouă generaţie, cu cea mai mare densitate şi cu cele mai mici costuri pentru performanţele oferite din cadrul industriei de profil. Scopul ar fi să reducă semnificativ costurile asociate cu stocarea şi gestionarea datelor şi aplicaţiilor utilizate. Prin intermediul arhitecturii moderne, virtualizate, de stocare date de tip array şi al tehnologiei inteligente unicat de plasare a datelor, clienţii Dell Storage SC Series pot adopta noi SSD-uri Mainstream Read-Intensive (RI), bazate pe tehnologia TLC SD NAND. De exemplu, Dell poate oferi acum soluţii enterprise-class all-flash Dell Storage SC4020 pentru un preţ de doar 1,50 euro per gigabyte şi pentru un preţ de doar 0,53 euro per gigabyte pentru configuraţii flash hibride tipice, permiţând astfel organizaţiilor să beneficieze de acces mai rapid la date critice pentru costuri de stocare mai mici ca oricând.
Mio_Combo_5207_3

+ Mio Technology a lansat pe piața locală Combo 5207 LM, un dispozitiv auto cu mai multe funcții: GPS și cameră video. Permite utilizarea în același timp a modulului GPS și a camerei video auto, pentru ca șoferii să rezole problema cu un singur gadget. Filmează la calitate HD (720p) cu 30 de cadre pe secundă, cu standardul H.264 MPEG-4. Combo 5207 LM are un ecran tactil de 5 inch și vine echipat cu 44 de hărți preinstalate, inclusiv harta României. Are Lifetime Map Update (LMU) – până la 4 actualizări pe an, pe toată durata de viață a dispozitivului.

+ Începând cu această săptămână, funcția de traducere vizuală (Word Lens) din aplicația Google Translate este disponibilă și pentru limba română.
Ea permite traducerea în timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului. Pentru acest lucru utilizatorul trebuie să deschidă aplicația, să dea click pe cameră și să o îndrepte către textul pe care vor să îl traducă – un semn pe stradă, un meniu, instrucțiuni de folosire sau o etichetă. Pentru funcționarea fără conexiune de internet, la prima utilizare aplicația va solicita descărcarea dicționarul pentru limba română, dimensiunea lui fiind redusă, de aproximativ 2 MB.

+ Fundația Vodafone România a investit 348.530 de euro în renovarea și crearea unui mediu propice actului medical în opt importante centre de transfuzie sanguină din România, care deservesc o treime din totalul donatorilor din țara. Au renovat o suprafața totală de 15.145 metri pătrați, în centrele de transfuzii sanguine din București, Buzău, Cluj, Giurgiu, Iași, Slatina, Suceava și Târgu Jiu. Anual, mai mult de 127.000 de donatori vor beneficia de noile condiții din cele opt centre renovate. Pe lângă reabilitarea spațiilor, au fost achiziționate și 30 de scaune de recoltare, un apărat de aer condiționat pentru laboratorul sanguin, patru centrifuge, două hemomixere, șase frigidere și congelatoare pentru stocarea sângelui. De asemenea, patru din cele opt centre au fost dotate cu mobilier nou. În cei șapte ani de la startul programului a€œO șansa pentru viata”, Fundația Vodafone România a contribuit la salvarea a peste 200.000 de vieți omenești.

+ Ericsson a deschis un nou laborator de cloud în Aachen, Germania, care va sprijini operatorii și clienții industriei din Europa în toate etapele procesului de dezvoltare în cloud și virtualizare. Laboratorul vă găzdui, în premieră, demonstrații de tehnologii de ultimă generație și va oferi soluții de testare, verificare și preambalare, inclusiv implementări de noi servicii. Multe companii mari se confruntă în continuare cu provocări, mai ales că încep să folosească din ce în ce mai mult tehnologia cloud. Aceste provocări includ migrația în cloud, modul de administrare al serviciilor în cloud, securitatea și integritatea datelor.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!