Câteva știri pe scurt, tocmai bune de citit la cafea. Samsung a terminat ancheta Note 7 și surpriză, singura problemă găsită a fost cea a bateriei. Din păcate, asta a fost și problema menționată când au retras telefoanele și au oferit altele noi, care au fost la fel de defecte. Raportul va fi făcut public pe 23 ianuarie sau în orice caz, pînă la finalul lunii.Abia aștept decembrie !

Știri pe scurt

– Samsung Galaxy S8 se va lansa în aprilie, iar la MWC va fi arătat doar partenerilor, asta dacă se confirmă zvonurile, evident.

– Cel mai interesant proiect din 2017: mașina zburătoare de la Airbus. E important să se ocupe de asta un specialist în zbor, dar mă tem că astfel mașina va fi la nivelul de preț al unui Ferrari. Să vă arăt și conceptul lor grafic, zici că e dronă.

– Facebook a cumpărat Oculus Rift deși Mark Zuckerberg știa bine că firma a furat tehnologia unei alte companii, care acum îi dă în judecată. Dacă ați văzut filmul despre Facebook, cam așa a atins Mark succesul întotdeauna, dar cu inocență maximă, desigur. Am citit undeva că vrea să fie președintele SUA… mult succes.

– Raspberry Pi a lansat un nou Compute Module, cu procesor la 1.2GHz și 1GB de RAM, practic, cea mai mare actualizare din 2014.

– Utilizarea laserelor la nivel atmosferic permite realizarea unor sisteme de supraveghere extrem de eficiente, conform unor studii publicate recent.

– Prostia consumerismului care obligă utilizatorii să schimbe rapid telefoanele și gadgeturile a creat un val de deșeuri electronice care însumează 12.5 mii de miliarde de tone la nivel global. Practic Asia este îngropată în deșeuri electronice care conțin tot felul de substanțe nocive, iar valul nu se va opri deloc. Din contră…

– În fiecare zi, un nou articol panicard privind roboții care fură joburile oamenilor. Sigur, asta va fi pe viitor, dar deocamdată mai durează. Unii dintre cei care au făcut primele investiții în roboți, cu excepția celor industriali care produc componente, au revenit ulterior la angajați umani. Tehnologia avansează, dar nu este atât de avansată pe cât ne imaginăm noi.

– DIY: transformă consola de jocuri video Xbox One S într-un “laptop pentru jocuri”.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!