Câteva știri pe scurt, de citit la cafea, pînă termin eu de scris alte materiale, mai “grele”.

dreamstime_s_20825194
Credit foto: Vadmary | Dreamstime.com

Știri pe scurt

– Ambasada SUA a anunțat oficial că Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare (USTDA) a acordat Universităţii Politehnica din Bucureşti (UPB) o finanţare pentru efectuarea unui studiu de fezabilitate. Acesta va evalua viabilitatea tehnică, economică şi financiară a implementării unui proiect pilot de micro-reţea inteligentă în campus. Universitatea Politehnica din Bucureşti este cea mai veche, mare şi prestigioasă universitate tehnică din România şi are 30.000 de studenţi şi 3.000 de angajaţi.

– În România, disponibilitatea pentru cumpărare a crescut semnificativ în primele trei luni din 2016, conform GfK, indicatorul crescând cu 11 puncte între decembrie și martie. Această creștere s-a concretizat în revenirea indicatorului în zona pozitivă a scalei, atingând aproape 4 puncte – cea mai înaltă valoare din septembrie 2008. Foarte probabil, decizia guvernului de a reduce TVA-ul cu 4 puncte procentuale începând de la 1 ianuarie 2016 a contribuit la acest rezultat. Totuși, consumatorii sunt încă departe de momentul în care vor cheltui banii pe produse și servicii scumpe, deoarece, în acest moment, marea lor majoritate abia dacă dispun de fondurile necesare traiului zilnic.

– HTC 10 a apărut oficial în oferta Orange, prețul fără conectare fiind de 700 de euro.

– TP-Link își extinde portofoliul de produse disponibile pe piața din România cu dispozitive pentru locuințe inteligente cum r fi priza cu Wi-Fi HS110, produse audio – boxa portabilă cu Bluetooth Groovi Ripple și routerul 4G LTE Wi-Fi avansat – M7300.

– ANAF îi va urmări pe cei care vând multe produse pe site-urile de anunțuri gen OLX, Okazii sau altele. Pentru că fac practic comerț, dar nu plătesc taxele.

– Vânzările de smartphone au ajuns la plafon, de unde începe scăderea, conform unor studii.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!