Moise Guran a anunțat aseară că renunță la televiziune și vrea să facă o aplicație mobilă de știri, că se adresează unei generații tinere și așa mai departe. Deși teoretic sună bine, iar marketerii vor aprecia inițiativa, eu nu cred că din cauza asta pleacă.
moise guran aplicatie mobila stiri-min

Asta e o consecință. Întâi, nu se închide niciodată emisiunea care mergea bine, dovadă că s-a mutat de la TVR la Digi 24. Doi, tinerii nu se uită în aplicațiile mobile la știri. Poate va încerca, dar nu are nicio șansă. Iar ca plecare, cred că nu au atins ratingurile promise, de altfel țin minte ce discuții erau după emisiunile la TVR și ce liniște s-a lăsat după mutarea la Digi.

Știri pe scurt

– Primarii marilor capitale ale lumii s-au reunit într-o asociație care vrea să adopte măsuri similare în privința “sharing economy”, respectiv Airbnb sau Uber. Ei au admis că aceste noi soluții acționează la limita legii și că trebuie reglementate mai bine, impactul lor asupra “old economy” fiind mare.

– Twitter a integrat o soluție video, iar acum puteți încărca clipuri de 140 de secunde, am văzut aseară primele clipuri. De asemenea, Tumblr a lansat azi suport pentru video. Evident, goana nu este să satisfacă utilizatorii, ci să ruleze reclamele video care aduc mai mulți bani.

– noi zvonuri citate de WSJ confirmă faptul că iPhone 7 nu va avea mufă de căști, dar în rest arată exact ca anul trecut sau acum doi ani. Dar Apple promite că vor fi mari schimbări anul viitor. iPhone Edge?

– a apărut primul smartwatch care acționează și ca subwoofer. Dacă asculți muzică cu mult bass, merge să ieri un Basslet. Asta dacă nu cumva se dovedește că este doar un artificiu de vânzări.

– Facebook a ajuns la un acord cu marile companii media, care să folosească pentru reportajele lor soluția video Facebook Live. Vor plăti milioane de dolari pentru asta, pentru a crește cât mai mult audiența.