Facebook și Google vor respinge site-urile care publică informații false doar pentru a se viraliza și pentru a câștiga trafic. Deocamdată vorbesc despre publicitatea plătită, dar urmează o analiză serioasă și pentru Newsfeed.

dreamstime_s_28678064

Oficialii Facebook au descoperit încă din perioada alegerilor știrile false cu Donald Trump, dar s-au temut că dacă le blochează vor influența decisiv alegerile. Tocmai li se reproșase public că susțin democrații și au vrut să fie “echidistanți”. Dar acum, în ciuda asigurărilor date de Mark Zuckerberg, oamenii de la Facebook lucrează pentru a detecta și elimina fake-urile.
Să sperăm, în același timp sper să nu blocheze site-urile de umor, pentru că nici alea nu postează tocmai știri adevărate.

Alte știri pe scurt

– În conferința lor anuală, cei de la Asus au confirmat pregătirea Zenfone 4 și a telefonului Zenfone AR, primul lor dispozitiv pregătit pentru realitatea augmentată, mai exact pentru Project Tango al Google. Lansarea noului model va fi la CES Las Vegas.

Microsoft Surface Pro5 cu procesoare Kaby Lake, va fi lansat anul viitor în primăvară, dacă zvonurile se dovedesc adevărate…

– Google Nexus 7 2016 va fi lansat în decembrie, spun sursele necofirmate încă de vreun oficial.

Apple pregătește proprii ochelari VR, compania este acum sub presiunea analiștilor de a lansa “un nou produs spectaculos”, iar în clipa asta nu prea au unde să meargă, decât în zona de VR.

aplicația Tinder nu a funcționat o perioadă, iar utilizatorii au fost evident, cu moralul la pământ…

– Ce-a mai rămas din Domo, firma probabil, va da în judecată Cel pentru că au folosit Adsense cu numele de brand “Domo”. Chestia asta ar fi fost o mizeri dacă firma Domo mai exista, dar ea nu mai există, iar eu cred că e normal să vrei să atragi oamenii care habar n-au că nu mai există Domo. Altfel, Cel sunt la fel de mizerabili, nu cumpărați de la ei.

– Apar primele detalii despre Huawei P10, pare deja un super-telefon.