Fondatorul Tesla, Elon Musk, unul din oamenii din gașca “Paypal mafia”, a anunțat două chestii tari. Tesla care are succes masiv cu mașina electrică va cumpăra Solarcity, o firmă fondată tot de Musk, care produce energie solară. Evaluare la 2.8 miliarde $.

dreamstime_s_45248110-compressor
Credit foto: © Wisconsinart | Dreamstime.com – Robot, Scientist

Apoi, Elon Musk, care e implicat și în zborurile spațiale private, a anunțat că va construi un robot pentru acasă, pe care să-l dorească toată lumea.

Alte știri pe scurt

– apropo de roboți, Uniunea Europeană a decis că aceștia vor avea un statut de “persoană electronică”, un fel de persoană non-umană cum zicea Remus Cernea. Pe de altă parte, este real, că fără niciun drept, ei pot avea un statut de sclav. Desigur, depinde de interpretare.

– astăzi se votează în Marea Britanie privind ieșirea din UE (Brexit). După părerea mea britanicii nu câștigă nimic dacă ies din UE, dar dacă rămân au numai avantaje. Dar votanții sunt dezbinați.

– Google face un curs special de programare pentru cei care acum vor să învețe Android. Mă gândesc să fac un curs de gen, măcar de curiozitate. Dar nu am niciodată timp pentru asta…

– O delegație japoneză vine la Cluj-Napoca pe 1 iulie, vor să vadă start-up-urile din zonă. Am primit invitație, dar nu pot ajunge la eveniment. Cică japonezii consideră că e mai dinamică zona din Cluj decât Bucureștiul sau Iașiul.