Știri pe scurt din tehnologie. Terminalele Android și alte dispozitive Google înregistrează o mare parte din discuții, mai ales dacă folosiți cuvinte din engleză. Lista cu fișierele înregistrate este aici.

stiri pe scurt

În cazul televizoarelor Samsung a fost mare scandal pe tema asta, dar în cazul Google parcă văd că nu se sesizează nimeni. Mie mi se pare de speriat faptul că nu s-a auzit de asta pînă acum. Nu aici niciun avertisment, nu ai bifat nicăieri că ești de acord cu asta… De altfel, fac pariu că înregistrările sunt folosite pentru machine-learning pentru îmbunătățirea Google Now. Exact ca-n filme.

Alte știri pe scurt

– Acer a prezentat în cadrul târgului de tehnologie Computex din Taipei (Taiwan) noi produse din gama noteook-urilor 2 în 1, monitoare și proiectoare 4K, precum și serii noi din gamele de notebook-uri pentru companii. Revin cu detalii, era timpul pentru un refresh de gamă…

– Mi-a plăcut Atom AR2, este o cameră de supraveghere 360 grade, care se montează într-o dulie standard, în locul unui bec clasic.

– Google a anunțat demararea a celei de a doua etape din cadrul programului Digital News Initiative Innovation Fund, inițiativa prin care Google s-a angajat să finanțeze industria media europeană cu 150 milioane de euro, în următorii 3 ani. Organizațiile interesate pot depune proiectele începând cu 2 iunie, perioada de aplicare urmând să se încheie pe 11 iulie.

– SnapChat a depășit Twitter ca număr de utilizatori și probabil va deveni curând noua locație pentru campanii inedite de promovare. Pînă când oamenii își vor da seama că sunt cam inutile datorită conceptului aplicației…

– Samsung nu a lansat Note, care va veni în august. Revin imediat cu detalii despre evenimentul companiei.