Știri pe scurt IT: astăzi a început ICEEfest 2016, cel mai mare eveniment legat de Internet din România. Oamenii din cele mai mari companii online vor fi în România pentru 2 zile.

iceefest

Este a cincea ediție a evenimentului, iar Netflix o să aibă un eveniment special, revin cu informații. Vor fi peste 130 de oameni pe scenele festivalului (peste 100 de speakeri + artiști și invitați). În prezentări și seminarii se vor consuma 55 de ore de know-how în cele două zile. Sunt 2 scene principale (față de una, până acum) și 3 scene specializate (eCommerce, eHealth, VIP), plus zona VIP, Outdoor și Summer Playground.

Știri pe scurt

– francezii au lansat o aplicație specială cu alerte teroriste pentru Campionatul European de Fotbal. Eu zic că toți cei care merg în Franța ar fi bine să știe despre asta.

– anticorupția lovește în multe firme de IT românești sau nu care au avut contracte cu statul. Cu toate astea, e curios cum rămân unii activi și de neatins.

– este ziua Lenovo Tech World în care se vor face anunțuri importante despre Motorola și noile telefoane Moto, cu tot conceptul modular de care vă scriam, revin cu detalii cât pot de repede.

– Galaxy Note 7 va avea un scanner de retină, vei putea debloca ecranul doar privind la el. Dacă zvonurile sunt reale =>>

– Apple schimbă modul de în care împarte banii cu dezvoltatorii de aplicații și metodele de promovare pentru aplicații, vom afla mai multe la WWDC 2016.

– Google își recapătă locul întâi de la Apple în clasamentul BrandZ 2016 al celor mai valoroase 100 de branduri la nivel mondial, realizat de WPP și Millward Brown. Valoarea Google a crescut cu 32%, ajungând la $229 miliarde, în timp ce Apple, liderul de anul trecut, se situează acum pe locul al doilea după o scădere de 8% care i-a dus valoarea la $228 miliarde. Microsoft rămâne pe locul trei, după o creștere de 5% până la $122 miliarde, în timp ce Facebook (+44%, locul 5) și Amazon (+59%, locul 7) au intrat în Top 10 pentru prima data. Valoarea cumulată a mărcilor din Top 100 a crescut cu 3% față de anul trecut, atingând $3.4 mii de miliarde.