Am pus la un loc câteva informații utile și știri din ultima săptămână, pe care le-am ratat în vacanță. Sunt câteva lansări noi, dar și câteva evenimente interesante, care nu merită trecute cu vederea.

Laptop on Kitchen Table with Cup of Coffee --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Știri pe scurt

– Astăzi începe în București festivalul internațional de teatru independent Undercloud. Sunt multe premiere, spectacole faine în fiecare seară. Ne vedem la ARCUB Gabroveni, dacă treceți pe-acolo.

– TP Vision a lansat zilele trecute cel mai nou model din seria TV 7000 de la Philips: 65PUS7601. Calitatea sa a fost recunoscută încă odată de către European Imaging and Sound Association (EISA), care a votat modelul Philips 65PUS7601 Ambilight ca Best European Buy TV în categoria televizoarelor mari. Echipa EISA a făcut referire în special la sistemul de iluminare din fundal cu cele 128 de segmente ale sale de reglare a intensității luminoase locale care reproduce, un negru profund stabil și umbre detaliate imaginii clare Ultra HD. Modelele 7600 de 65 de inci de la Philips aduc, pentru prima dată pe televizoarele din seria 7000, tehnologia 2D Micro-Dimming Premium și Bright Pro Premium care se putea găsi până acum numai la seria pilot, 9000.
Philips-65PUS7601-Ambilight-compressor

– ESET a câștigat încă două teste comparative Virus Bulletin (UK), obținând premiul VB100 cu numărul 97. Organizația independentă din Marea Britanie, specializată în testarea soluțiilor de securitate, a publicat recent Studiul Comparativ VB100 bazat pe platforma SUSE Linux Enterprise Server și Studiul Comparativ VB100 bazat pe Windows 8.1 Pro 64-Bit. Soluția ESET, pe lângă detecția impecabilă, are ca avantaj amprenta redusă asupra resurselor de sistem.

– HP a lansat astăzi o nouă familie de produse pentru gaming, sub brandul Omen. Astăzi vă scriu pe scurt despre desktopul Omen X, laptopul Omen 17, monitorul curbat Omen X şi accesoriile Omen with SteelSeries. Sper să revin curând cu detalii. Cel mai nou laptop Omen are display cu diagonala de 17,3 inch (43,9 cm), are cel mai nou chipset grafic Nvidia GeForce GTX, fiind foarte uşor de transportat, cu dimensiuni de doar 32,9 mm grosime şi o greutate de 3,2 kg. Are patru difuzoare cu sistem audio Bang & Olufsen şi HP Audio Boost. Promite o autonomie de 7,255 ore.

OMEN-17-Notebook_Front-Right_Open-compressor

– Avem de anul ăsta încă un aparat foto entry-level pentru cei care trec de la fotografia cu telefonul la chestii mai avansate: Nikon D3400. Este DSLR în format DX, dar dispune și de aplicatia SnapBridge cu tehnologia Bluetooth pentru a păstra legătura cu un smartphone sau tabletă. Senzorului mare în format DX, de 24,2 megapixeli, procesor EXPEED 4 și sistem de focalizare automata (AF) rapid. De asemenea are filmare la calitate foarte bună.

Nikon-D3400-compressor