Marea Britanie a votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană, deși nu s-au încheiat de numărat voturile, raportul este circa 51% pentru ieșire și 49% pentru a rămâne în UE. Deja Bursa a picat și lira sterlină s-a prăbușit. Oricum, este un moment rău pentru toată Europa.
dreamstime_s_67142257
Credit foto: © Nerthuz | Dreamstime.com – Brexit
Lumea s-a temut foarte mult de un Grexit și uite de unde a venit lovitura. Urmează Olanda și alte țări. UE devine o organizație mult mai puțin importantă fără UK.

Alte știri pe scurt

– terminalele smartphone folosite noaptea pe întuneric pot duce la pierderea vederii. Au fost deja două cazuri.

– cei de la facebook vor face push pe video și în Instagram, care va începe să recomande conturile care postează video, deși este o rețea socială a fotografiei…

– Huawei duce competiția cu Samsung la următorul nivel, vor face propriul sistem de operare pentru telefoane. Asta după ce vânzările smartphone-ului Huawei P9 sunt cu 130% mai mari decât vânzările modelului P8 pe piețele globale. Aceste rezultate remarcabile au crescut cota de piață a companiei la nivel mondial la 8,5% și întăresc poziția companiei în top 3 producători de smartphone-uri.

– cei de la Sharp au realizat primul frigider care rezistă la cutremure. Interesant pentru japonezi, mai degrabă.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!