În ciuda anunțurilor, nici Facebook și nici Google nu pot combate știrile false, în primul rând pentru că sunt greu de identificat – studiile au arătat că oamenii le recunosc greu.

Mai e puțin pînă în decembrie, abia aștept Rogue One:


Știri pe scurt

– discuția de ieri cu ouăle Kinder asamblate de români săraci de ieri a fost și nu a fost dezmințită. Contactată de presa română, familia spune că englezii i-au mințit, că le-au promis locuri de muncă în Anglia și că de fapt copiii nu muncesc 13 ore la ouăle Kinder. Ferrero spune că nu produce direct la noi, ci are contracte cu firme care livrează ouăle, cărora “le-a impus standarde”. Nu prea am văzut comentarii de la acei parteneri. Dar nimeni nu a NEGAT CLAR, faptul că săracii ăia produceau de fapt ouă pentru Kinder.

– Microsoft continuă să lucreze la o actualizare Windows 10 care va permite telefoanelor cu Windows să ruleze aplicațiile de pe desktop, dacă am înțeles corect, iar informațiile sunt reale. Eu zic că un Surface Phone rămâne în cărți, dar trebuie să fie capabil să facă tot ce ar vrea utilizatorii.

– Pentru fanaticii care nu vor să fie urmăriți online, autorii proiectului Tor au pus la cale și Tor Phone, un smartphone cu Android care ar fi securizat.

– Apple și Samsung au pierdut lupta pe piața chineză, dar nici Xiaomi, nici Huawei nu au câștigat, ci două branduri noi, tot locale: Vivo și Oppo anul acesta.

– Samsung crede că mai poate da lovitura acum lansând un Galaxy S7 Jet Black după modelul iPhone. Practic, cred că abia după lansarea S8 mai poate spera la ceva vânzări.

– Canada face cel mai interesant anunț eco: vor renunța de tot la cărbune și vor folosi doar energie regenerabilă din 2030.