Apple nu va lansa ediția a doua iPhone SE în 2017, spun aceiași analiști care au estimat corect lansarea acestui model. KGI Securities a analizat estimările Apple privind rezultatele financiare și se pare că firma americană va încerca anul viitor creșterea profitului în detrimentul vânzărilor.
În ciuda criticilor inițiale, iPhone SE s-a vândut foarte bine, unii din fanii Apple încă apreciază ecranul de dimensiuni mici, care oferă terminalului un anumit confort în utilizare. Dar fiind un model ieftin acesta nu generează suficient profit pentru gigantul american.

dreamstime_s_12713682

Sursa foto: © Andreka | Dreamstime.com – Office

Știri pe scurt

– Microsoft poate arăta utilizatorilor de Windows 10 reclame prin pop-up-uri care apar în Toolbar. Discuția a mai fost, părea că au fost dezactivate, dar ele continuă să apară spre disperarea utilizatorilor. Pe de altă parte, avem și o veste bună, se lucrează la o nouă soluție pentru actualizările Windows 10, prin care vor fi mai rapide și nu te vor mai deranja…

– De citit și poveștile lui Steve Ballmer (fostul șef Microsoft) despre motivele care au dus la plecarea sa și discuțiile cu Bill Gates și alții..

– Firma de analiză Canalys spune că IDC s-a înșelat în privința ceasurilor smart și că piața continuă să crească. IDC a spus că piața s-a redus semnificativ la 2.5 milioane de unități, în timp ce Canalys o estimează la 6 milioane, o creștere de 60% comparat cu anul anterior. Cred că toată diferența vine de la modul de a aprecia un gadget ca fiind ceas, unele sunt brățări smart cu ceas, altele sunt chiar ceasuri smart. Dacă pui toate modelele la un loc, poate că vânzările cresc. Dar cred că doar brățările smart ieftine cresc anul acesta, în timp ce ceasurile scumpe au mai scăzut.

Oracle va cumpăra compania NetSuite pentru 9 miliarde de dolari. Deși au existat voci care solicitau un preț mai mare, se pare că au căzut de acord pînă la urmă.

– Google Capital și-a schimbat numele în CapitalG și a dezvăluit în ce aplicații a mai investit. Pe listă se află chiar Snapchat, care tocmai s-a rebotezat Snap Inc. Nu este dezvăluită suma exactă, însă Snap Inc tocmai a anunțat că pregătește o listare pe Bursă la o valoare de 25 de miliarde de dolari.

– Apropo de “venitul minim garantat”, șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, spune că oamenii vor avea nevoie de un venit garantat pentru că restul locurilor de muncă vor fi ocupate de roboți în următorii ani…

– Chinezii au votat o nouă lege și mai dură pentru controlul internetului, spun că era necesară pentru a preveni activitățile anti-comuniste. Probabil vor bloca și mai multe site-uri occidentale, dar în același timp vor izola companiile chineze de restul lumii. Din fericire pot să călătorească …

– Pentru că s-au plâns mulți de faptul că Apple a eliminat mufele USB și cere bani pe adaptoare, compania americană a redus prețurile la aceste accesorii cel puțin pînă la finalul acestui an. Tot în cadrul acestei campanii au tăiat din prețurile monitoarelor LG UltraFine, ceea ce le face acum mult mai atractive.