Facebook se luptă cu știrile false, dar nu se prea luptă. Adică niște oameni din presă vor putea marca știrile false, dar acestea vor avea doar un marcaj “Disputed” – discutabil, iar oamenii le vor putea da share în continuare. Parcă văd că vor fi și mai virale decât pînă acum. Parcă văd că oamenii vor da fake la știri reale și așa mai departe.Filmul se lansează în ianuarie 2017.

Știri pe scurt

– O mașină autonomă Uber (se conduce singură) a trecut pe roșu în San Francisco (au mai fost cazuri de accidente). Evident, compania spune că este o “eroare umană”. Cred că vor fi mari probleme și accidente înainte să fie cât de cât pusă la punct tehnologia asta.

Trivago s-a lansat pe bursă și nu este un succes cum se așteptau proprietarii.

– Amazon Prime – serviciul de video online – este disponibil în România, dar nu sunt prea multe filme acum, la început.

– La New York se deschide primul “Restaurant automat”, toată servirea este bazată pe tonomate. Sunt curios dacă va merge sau reparațiile și mentenanța vor fi mai costisitoare decât vânzările.

Blackberry și TCL, producătorul Alcatel, au semnat în fine un acord de colaborare și producția de telefoane devine oficială. Dar sunt curios cine își mai dorește telefon Blackberry ieftin.

Super Mario Run pentru iOS a fot lansat oficial, sunt păreri pro și contra, ca la orice eveniment de gen.

Samsung va include serviciul Pay pe toate telefoanele pe care le vinde începând din 2017. Stați liniștiți, la noi nu prea ai unde să folosești Samsung Pay, dar probabil va urma o perioadă de negocieri cu partenerii și vor implementa măcar pe la fast-food și shopping.

– La capitolul “cercetătorii britanici”, primele teste pentru întinerirea hamsterilor de laborator au dat rezultate, arată mai tineri, trăiesc mai mult. Din păcate pentru noi mai durează 10 ani pînă vor fi teste pe oameni, cine știe dacă metoda va funcționa la oameni…

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!