După accidentul de tren de ieri din New Jersey, soldat cu 3 morți și 100 de răniți, anchetatorii au descoperit că tehnologia care ar fi permis evitarea obstacolelor și frânarea automată lipsea de la bordul acestuia.

dreamstime_s_72252655-compressor
Credit foto: © Amnad Bumrungvong | Dreamstime.com – Cup of coffee

Știri pe scurt

– Donald Trump are o fundație care a primit fonduri constant de la suporterii lui, dar fundația nu funționează legal;

– HP renunță la actualizarea care fi blocat cartușele făcute de alți producători, care sunt mai ieftine decât produsele originale. Compania și-a cerut scuze de la utilizatori pentru această decizie, au recunoscut că nu au comunicat corect schimbarea și că vroiau doar să protejeze clienții de produsele falsificate de pe piață.

– mai multe bloguri preiau de pe Reddit imagini cu un iPhone 7 care pare că a luat foc, dar albumul complet arată că pachetul cu iPhone a fost lovit în timpul transportului și din această cauză e deteriorat și au apărut deformările respective. Nu era nici la încărcat și nici nu a fost utilizat.

– dacă vi se părea că Pokemon Go are probleme de conectivitate, este adevărat, abia acum au fost recunoscute oficial, iar inginerii de la Google au susținut serverele Niantic pentru face față numărului mare de utilizatori.

– În capitala Islandei, Reykjavik, s-au stins toate luminile electrice pentru a vedea aurora boreală, iar imaginile sunt incredibile.

– pentru pasionații de programare, pe 22 octombrie la Connect Hub București are loc CodeQuest, ediția a doua. Vă puteți înscrie gratuit la hackathon, vor fi 12 de ore de programare pentru dezvoltarea unei aplicații faine, pe o temă surpriză. Premiul cel mare este 1000 de euro și sunt și alte premii surpriză pentru participanți.