Câteva știri pe scurt din zona de IT, dar nu numai. Smiley a devenit ambasadorul Huawei în România, se pare că anul acesta compania chineză are ambiții mari. Iar Smiley va folosi Huawei P9, terminalul promovat intens în ultima perioadă.

dreamstime_s_24025592

Știri pe scurt

– pentru cei care vor să învețe programarea, cei de la Microsoft recomandă un curs gratuit de bazele programării pentru Windows 10;

– unul dintre cei mai mari producători de soluții stationare pentru stocarea energiei, Enersys, a organizat primul eveniment din Romania despre baterii, acumulatori și soluții integrate de stocarea energiei. Partenerul local este e-acumulatori.ro. La eveniment au fost prezentate tehnologiile noi din domeniu, gamele de produse noi, tendințele la nivel mondial, precum și previziunile pentru piața locală.

– În cadrul Computex 2016, cel mai mare târg comercial din Asia, Dell a lansat o nouă linie de produse Inspiron 2-în-1. Sunt laptopuri gândite pentru elevii care urmează cursurile şcolare, pentru întreprinzătorii care aspiră la succes şi familiile interesate de o soluţie financiară optimă, care să corespundă nevoilor lor de zi cu zi. Revin cu detalii tehnice privind cele mai interesante produse.

– Aproape 40.000 de oameni au vizitat ESL Arena din cadrul Comic Con 2016 în perioada 27-29 mai. Astfel, cea de-a patra ediție a acestui eveniment dedicat pasionaților de filme, seriale, benzi desenate, jocuri video și cosplay, a devenit cea mai mare și mai importantă din estul Europei. În timpul celor 3 zile ale convenție, vizitatorii au avut posibilitatea să testeze nu mai puțin de 40 de jocuri, pe aproape 300 de dispozitive de gaming.

– Logitech a lansat oficial noua colecție de mouși pentru birou, botezată 2016 Party Collection. Inspirați de stilul Memphis al anilor ’80, designerii Logitech au pus accent pe imagini luminoase și pe un design cu modele grafice în culori contrastante.

– Lansarea oficială OnePlus 3 este pe 14 iunie, iar anul acesta nu va fi necesară invitația pentru a pune mâna pe noul terminal, ca în primii ani.

– sunt plecat în Covasna.