Dacă vreți să știți ce se întâmplă cu alegerile din SUA, în noaptea asta este prima confruntare dintre cei doi candidați, iar 100 de milioane de telespectatori sunt așteptați să o urmărească.
stiri-pe-scurt

Credit foto: © Anna Krasnopeeva | Dreamstime.com – morning.

Trump a început deja cu stilul lui dâmbovițean, amenințând că o va invita pe una dintre amantele lui Bill Clinton la discuții. Dacă ar fi să-l compar cu un politician autohton, probabil ar fi Tăriceanu. Care acum a descoperit că protestele de anul trecut după evenimentele de la Colectiv au fost “o lovitură de stat” și să fie anchetate.

Update: Ioan Gyuri Pascu a încetat din viață.
De la noi aș mai aminti și promisiunea lui Raed Arafat că va moderniza două spitale care să fie pregătite pentru cutremure. Las asta aici ca să vedem când se va îndeplini.

Alte știri pe scurt

– Conform unor studii neconfirmate încă, vânzările iPhone 7 și 7 Plus sunt cu aproximativ 25% sub cifrele Apple de anul trecut la lansarea modelului 6S. Apple nu a anunțat oficial cifrele pentru primul week-end, așa cum făcea de câte ori erau cifre record. Între timp, IBM a anunțat următoarea versiune Swift, soluția pentru dezvoltatorii de aplicații.

– NASA a primit o creștere de buget de 19.5 miliarde de dolari pentru a realiza prima misiune cu oameni pe Marte. Agenția spațială are 25 de ani la dispoziție să realizeze expediția. Banii vor veni anul viitor, iar primul pas este trimiterea de astronauți pe Stația Spațială în 2018, folosind rachetele private în locul celor costisitoare de pînă acum.

– Unul dintre bloggerii care scrie despre securitate IT, Brian Krebs, care tocmai a publicat informații despre autorii unor atacuri informatice contra cost, și-a văzut propriul blog sub un atac similar. Cam 620Gbps de date non-stop. Și-a mutat acum blogul sub proiectul Google Shield care ar trebui să protejeze jurnalismul de atacurile informatice.

– După succesul avut de Amazon cu boxa smart Echo care oferă acces la asistentul digital Alexa, toate companiile vor să concureze pe nișa asta. Am văzut la IFA proiecte similare de la LG și Sony, iar acum și Google face o chestie identică, doar că mai ieftină. De-a lungul timpului am tot testat și încercat Google Now, Siri sau Alexa, dar mi se pare că este o pierdere de timp. Însă la americani sau la japonezi pare să aibă succes, poate că sunt foarte mulți oameni singuri care apreciază dialogul cu device-urile smart.

– cercetătorii chinezi au inaugurat la un an după lansarea oficială cel mai mare telescop radio din lume (atenție la auto-play) și vor folosi antena uriașă în căutarea extratereștrilor. Are cam 500 de metri în diametru, a costat 180 de milioane de dolari și a fost construit în cinci ani.

– Samsung va începe în octombrie relansarea Galaxy Note 7, după ce au fost schimbate bateriile. Sunt convins că vom vedea multe teste “de nota zece”, inclusiv la TV. Deocamdată încă un Galaxy S7 a luat foc, este al treilea incident. Iar Samsung amână un pic relansarea Note, nu știm de ce. Sper să rezolve toate problemele.