Gata și prima dezbatere între candidații la președinție din SUA. Evident, fanii lui Trump spun că acesta a câștigat, la fel și cu madam Clinton. Trump a fost el însuși și a debitat o grămadă de prostii.

stiri

Idei de afaceri: campusul unde s-a ținut dezbatarea prezidențială, Hofstra University, a cerut presei 200 de dolari de fiecare pentru acces la WiFi, iar celor care aveau propriile hot-spot-uri li s-a cerut să le închidă imediat.

Știri pe scurt

– cei de la Twitter caută de ceva vreme un cumpărător, nu au reușit să facă bani cu reclamele – nu la nivelul la care putea spera să supraviețuiască. Acum dezbat care ar fi cel mai bun proprietar, să fie Google, Salesforce, Verizon sau Disney… Fiecare are atuurile lui. Google caută noi soluții pentru Youtube, Salesforce sunt principalul competitor Microsoft pe soluții business și cum Microsoft a cumpărat LinkedIn, ei pot face o achiziție surpriză… Verizon tocmai a luat Yahoo și are nevoie de idei pentru relansare, iar Disney, ei bine, cine știe care sunt planurile lor;

– Google pregătește Andromeda OS, o platformă nouă care rulează și aplicații Android și aplicații Chrome OS, care va fi pentru tablete și laptopuri. Sunt două materiale pe surse, unul despre următoarea tabletă Nexus Huawei, dar și unul despre Pixel 3, următorul laptop Google. Andromeda OS va fi gata spre finalul anului viitor, în toamnă.

– Tocmai lăudam Lenovo că au reușit să păstreze Moto G4 la fel ca seria anterioară, fără mpdificări sau adaos de preț. Ei bine, cei de la Lenovo tocmai au confirmat că vor concendia cam 1.100 de oameni, ultimii angajați preluați de la Motorola. Că așa se face, o achiziție, ne angajăm să preluăm specialiștii, apoi îi dăm afară după o vreme.
Update – precizări oficiale:
“Lenovo a anunțat o acțiune de restructurare a resurselor care va afecta mai puțin de 2% dintre cei 55.000 de angajați de la nivel global. Majoritatea posturilor care urmează a fi desființate fac parte din procesul de integrare dintre Lenovo și Motorola, în conformitate cu eforturile companiei de aliniere și de eficientizare a portofoliului de produse, cu scopul îmbunătățirii competitivității pe piața globală de smartphone-uri.
De asemenea, compania realizează ajustări și în alte domenii de business, ca parte a eforturilor constante de eficientizare a costurilor și de îmbunătățire generală a performanțelor financiare. Deși nu sunt niciodată ușoare, acest fel de decizii reprezintă o componentă necesară pentru o creștere profitabilă pe termen lung în toate domeniile noastre de business.”

– Zilele astea are loc unul dintre evenimentele anuale Microsoft, Ignite. Sunt câteva știri ieșite de acolo, una ar fi că Microsoft va folosi Inteligența Artificială în suita de aplicații Office 365, dacă rulezi versiunea Cloud-based, vei avea acces instant la tot felul de informații suplimentare. Altă informație interesantă arată că browserul Edge, care înlocuiește Internet Explorer în Windows 10, va rula virtualizat, pentru ca un eventual atac informatic să fie depistat și blocat acolo. Computerul utilizatorului scapă astfel neinfectat.

– cei de la NASA au prezentat oficial cum ar arăta o hartă astrologică făcută de cercetători serioși, niciuna din zodii nu este reală și nu corespunde cu ce vedem la TV sau în ziare. Horoscopul este bazat pe nivelul de cunoștințe din Evul Mediu și de atunci poziția planetelor și a constelațiilor s-a schimbat. Găsiți mai multe explicații pe blogul lor.

– Cei de la Samsung n-au avut timp să testeze nici noua versiune Note 7, noile modele care înlocuiesc telefoanele cu probleme se încing și ele și pierd baterie. Și din păcate pentru compania sud-coreeană, continuă să apară incidente și cu Galaxy S7 Edge, de data asta în Filipine. Deci situația nu va fi roz pentru mult timp, cel puțin pînă nu iau situația în serios și găsesc sursa problemelor.