Câteva știri pe scurt de astăzi, de savurat la cafeaua de dimineață. Am câteva din zona de ecommerce, dar și din tehnologie și IT.

dreamstime_s_23261618
Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Touching News On Mobile Smartphone

Știri pe scurt

– Magazinul online Cel a cumpărat Marketonline, zice Zoso. N-am primit nicio confirmare, dar cred că așa este, chiar se chinuiau în ultima perioadă, iar cei de la Cel.ro au nevoie de noi zone de creștere. Între timp, eMag și PCGarage așteaptă încă un acord al autorităților.

– HP a lansat o nouă serie de computere Pavilion, cu focus pe design, culori și putere hardware. HP Pavilion x360 este disponibil în cinci variante de culori, aduce un design modern, ecran cu diagonala de 15,6 inch, dar și variante de de 11,6 inch și 13,3 inch. Dispun de grafică dedicată,
autonomie de peste 9 ore, ecrane HD sau Full HD, suport pentru 12 GB de RAM, stocare HDD/SSD/SSHD, în funcție de model. Vor veni cu procesoare Celeron, Pentium sau chiar generația 6 Core i.

– Dell a anunţat disponibilitatea Premium Support și pentru PC-urile de tip consumer, adică suport tehnic simplificat şi rapid. Acest serviciu care era disponibil în US este acum extins pentru 110 ţări din regiunile Asia-Pacific, Europa, Orientul Mijlociu, Africa şi America Latină. Deci și în România. Clienții Dell au acces la el 24×7 în orice moment, de oriunde.

– Deși Xiaomi a avut un prim trimestru excelent în 2016, compania care asamblează telefoanele pentru chinezi, FIH, anunță probleme mari, profitul aproape a dispărut, iar veniturile au scăzut cu 30%.

– Deja a fost realizat primul avion electric, care poate decola vertical, nu are nevoie de aeroport pentru plecare. Detaliile tehnice și design-ul au fost publicate de European Space Agency.