Câteva știri de azi, tocmai bune de savurat la cafea. Apar primele zvonuri și imagini cu iPhone 7, iar ele nu confirmă toate zvonurile de pînă acum, dar subliniază un lucru: noul telefon Apple nu va aduce multe schimbări.

dreamstime_s_24025592

Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Girl With Mobile Smart Phone

Știri pe scurt

– au apărut public primele huse petru iPhone 7. Pentru că a creat o industrie de miliarde, Apple trebuie să furnizeze producătorilor de accesorii informații privind design-ul următorului model, astfel încât toată lumea să poată produce din timp husele și carcasele. Așa se fac primele mock-up-uri și se află “pe surse” dimensiunile noului model. iPhone 7 va avea o cameră foto cu lentilă mai mare, are patru incinte acustice, probabil sunet surround, iar zvonurile arată că spatele va fi din sticlă, nu metalic.

– cele mai noi studii arată că legumele și fructele modificate genetic sunt sigure pentru consum. De fapt și altoirea soiurilor reprezintă tot o modificare genetică, iar noi facem asta de când am devenit agricultori. Adică de mii de ani. Dar cercetătorii recunosc că nu vor convinge prea ușor oamenii speriață că ingineria genetică este bau-bau.

– Toyota colaborează cu Segway pentru a relansa conceptul său de scaun cu rotile smart, un vehicul autonom realizat pentru cei bolnavi. Este genul de scaun cu rotile care poate urca scările și oferă mai multă libertate utilizatorului.

– Huawei este unul din primele branduri de telefoane care sprijină proiectul Daydream, platforma de realitate virtuală (VR) dezvoltată de Google.
Huawei va colabora cu Google și cu alte branduri mari din industrie pentru a construi un ecosistem și pentru a aduce experiențe bogate și complete utilizatorilor, prin intermediul noilor dispozitive VR, aplicații și conținut.

– HP a lansat în România noul HP EliteBook 1030, o variantă intermediară a EliteBook Folio şi EliteBook 1040 din portofoliul premium, destinat sectorului business. Elite Book 1030 are o carcasă din aluminiu, cu rezistență certificată MIL-STD, având numai 15,7 mm grosime şi 1,16 kg.
Are ecran cu o diagonală de 13,3 inch (33,78 cm), opţional QHD+ (3.200×1.800), cu procesoarele din generația a șasea Intel, 16GB de RAM, stocare pe SSD de 512GB, iar bateria 4-cell ține 13 ore. Prețul de pornire este 1049 euro.

– La numai două săptămâni de la momentul lansării, peste un million de oameni au descărcat jocul pentru dispozitivele mobile Sea Hero Quest, susținând astfel cercetarea în domeniul demenței. Apreciat cu o medie de 5 stele în cele peste 45.000 de review-uri din App Store și Google Play, reacția jucătorilor a fost una pozitivă în mod covârșitor.

– Levi’s pregătește împreună cu Google o geacă de blugi smart. Face parte dintr-un concept lansat anul trecut, Project Jacquard, este concepută pentru cicliști, oferă un control mai bun pentru telefonul mobil. Sunt doar senzori în geacă, iar ea devine un accesoriu care controlează terminalul mobil.