Câteva știri pe scurit din tehnologie, am ratat câteva informații interesante în ultima perioadă. Dar le prind din urmă.

dreamstime_s_7174334-compressor

Credit foto: © Olivier Le Queinec | Dreamstime.com – Newspaper

Știri pe scurt

– a apărut primul film care compară iPhone 7 și iPhone 6S, iar diferențele sunt mici. Totuși, sunt multe îmbunătățiri, iar ceea ce va conta este combinația dintre procesorul nou și iOS 10. După părerea mea experiența va fi mai bună decât la 6S, iar cei care au rămas în urmă vor face upgrade anul acesta.

– japonezii de la SoftBank vor să cumpere ARM Technologies, compania care a realizat procesoarele folosite pe smartphone-uri și tablete. Iar prețul este de circa 24 de miliarde de lire. Aproape 32 de miliarde de dolari.

– încă o aplicație de chat, Line, este evaluată la 8 miliarde de dolari. Am auzit de Line pentru că o folosesc colegii într-un joc video să țină legătura cu toți membrii alianței. Deși Line nu oferă nimic deosebit față de Messenger, Whatsapp sau Hangouts, este o aplicație folosită masiv, cu milioane de utilizatori, iar investitorii sunt dispuși să investească în așa ceva.

– cei de la HP pregătesc un smartphone cu Windows Mobile care arată foarte bine, iar HP Elite X3 va ajunge și în România.

– atenție iar la Pokemon Go, deja au apărut o serie de APK-uri infectate. Serverele companiei sunt acum sub atacul unor hackeri, care cred că pot opri ei mania lansată de acest joc. Atacurile informatice afectează conectarea la servere, deocamdată rămâne de văzut dacă vor rezolva problema.

– Digi Mobil a anunțat că reduce tarifele pentru traficul de date mobile în roaming pentru Turcia. La date mobile prețul scade la 0,06 euro/MB, față de 10,5 euro/MB. Din păcate însă, foarte puțini români vor mai merge în Turcia după evenimentele din ultimele zile. Apelurile către România vor costa doar 0,17 euro/minut , la fel ca apeluri către țările UE și convorbiri locale. Pentru un apel primit se vor plăti 0,0114 euro/minut. Mesajele text costă doar 0,06 euro, iar mesajele SMS primite nu costă nimic.

– ESET Endpoint Security a înregistrat cel mai bun scor dintre cele 12 soluții anti-malware pentru Mac OS X, cu o rată de detecție de 100%. Scorul este confirmat de AV-Test, una din companiile independente care testează soluțiile antivirus.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!