În cursa pentru președinția SUA, după dezbaterea TV și dezvăluirile privind taxele neplătite de Trump, Hillary Clinton s-a detașat în sondaje. Dar de câteva zile se discută un nou caz, a apărut un copil din flori al lui Bill Clinton. Mai sunt alte două dezbateri televizate, jocul nu s-a încheiat.

dreamstime_s_30849685 Credit foto: © Maksim Shmeljov | Dreamstime.com – cofee

Știri pe scurt

– Președintele FIFA, Gianni Infantino, a anunțat că vrea să facă turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal cu 48 de echipe în loc de 32 câte sunt acum. Desigur, asta va fi din 2026, dar pregătirile încep de acum. Vor fi în total peste 80 de partide în timpul CM, comparat cu doar 64 acum. Practic, vor să aducă echipe din mai multe regiuni ale lumii la turneul final.

– Jeff Bezos, fondatorul Amazon, testează propria sa rachetă, Blue Origin, construită pentru a duce omenirea spre stele. Au gândit și un sistem de siguranță pentru accidente, care probabil va fi și el testat. Între timp, se pare că accidentul rachetei SpaceX Falcon9 a fost de fapt un act de sabotaj, nu o eroare tehnică. Ancheta continuă .

Huawei ar fi trebuit să realizeze telefoanele Google Pixel, dar discuțiile au eșuat din cauza eșecului în promovarea Nexus 6P și a dorinței Google de a avea telefoane cu brandul propriu, fără alte mărci pe ele. Bineînțeles, oamenii ar fi știut cine este productărului, dar fără branding afacerea a căzut. Acum HTC va face modelele Google Pixel care se lansează oficial azi. Ne vedem la 7 pe blog să comentăm lansarea.

– Viitorul pentru singuratici: Toyota a lansat un robot / copil destinat celor care sunt prea singuri și doresc mai multă interacțiune acasă, la birou, în mașină. E înalt de doar 10 centimetri, dar poate conversa cu proprietarul și poate transmite informații sau banalități. Cei care l-au văzut spun că îți amintește de jucăriile Tamaguchi, jucăriile electronice japoneze pe care trebuia să le îngrijești și hrănești ca să nu pățească ceva.

– Mastercard va lansa în Europa soluția sa de plată securizată – selfie pay, autorizezi plata cu o poză selfie. Evident, România nu este în primul val, precum Ungaria sau Cehia, dar probabil funcția va fi lansată și la noi. Întrebarea mea sinceră este: o fi sigură? Sau îți fură și telefonul, îți fac băieții poze cu el și apoi plătesc? 🙂

– Microsoft a renunțat și la proiectul de bandă smart pentru fitness, deși era una dintre cele mai bune implementări de pe piață. Era clar de la început că nu poți vinde așa ceva masiv, să faci profit, dar era un bun experiment pentru a extrage date de la utilizatori. Cu toate astea, este oficial mort.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!