Dacă cumva credeți că România e o țară specială, ei bine, la americani s-au găsit morți pe listele de vot exact ca în Teleorman, iar un politician britanic s-a bătut ieri pe holurile Parlamentului European. Simpatic, nu?

dreamstime_s_34065959-compressor

Credit foto: © Jakubzak | Dreamstime.com – cofee&smartphone

Alte știri pe scurt

– Ministrul Energiei continuă să susțină teoria că a câștigat 800.000 de lei (179.000 euro) cu un site. Respectiva producție nu valorează nici 10 euro, dar deși acest lucru este evident, el o ține pe-a lui. E mai simplu așa.

– Sony a lansat oficial Alpha 6500 (Sony A6500), cel care continuă seria A6000 / A6300. Sunt de acord cu Vali aici. Deși sunt multe îmbunătățiri și multe tehnologii noi, prețul său este demn de Alpha 7, ajunge la 1500 de euro. Ori seria asta era dedicată entuziaștilor, erau prețuri mai accesibile. A6000 era 600 de euro, apoi A6300 a urcat la 900, acum s-a dus prea sus…

– Oculus Rift pregătește și ochelari VR mai accesibili. Poate și-au dat seama că soluția de 500 de euro nu are cum să cucerească piața. Pe lângă ochelari ai nevoie de un PC de gaming care costă și ăla mult, iar jocurile VR au și ele un preț sănătos.

– Pentru cei 10 utilizatori HTC 10 din România, se pare că avem vești bune. Compania pregătește actualizarea la Android 7.0 Nougat, iar în teste arată ok. Acuma știm deja, la fiecare dispozitiv vor apărea alte probleme, în funcție de utilizator. Dar probabil că la marea majoritate va fi ok.

– Snapchat urmează un model care n-a fost tocmai fericit pentru multe companii tech. Vor să se listeze la Bursă în 2017, iar valoarea pe care ei vor s-o seteze la start este de 25 de miliarde de dolari. Așa au făcut multe companii, după care s-au prăbușit după primele tranzacționări. Snapchat este pentru adolescenți, majoritatea investitorilor doar au auzit de acest brand și habar n-au ce face. Iar monetizarea aplicației tinde spre zero…

– După dezvăluirile privind situația Yahoo – au pierdut datele clienților plus faptul că îi spionau intenționat fără să-i anunțe, cei de la Verizon care tocmai au cumpărat portalul vor înapoi 1 miliard de dolari. Și așa mi se pare o cifră mică comparat cu daunele.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!