Mai amintesc și aici subiectele la concursul de director de școală, o bătaie de joc care arată nivelul din Ministerul Educației și inspectorate, unde oamenii numiți politic continuă să facă jocuruile.

dreamstime_s_70626979

Credit foto: © Antos777 | Dreamstime.com – coffee

Știri pe scurt

– Apple a vrut să cumpere Imagination Technologies, producătorul PowerVR – GPU folosit și la iPhone. Negocierile nu au mers, așa că acum compania americană angajează pe bani mulți specialiștii companiei britanice;

– Un nou studiu arată că femeile petrec mai mult timp pe smartphone decât cu partenerul de viață. Oricum, nu pricep de ce abordarea asta feministă, de parcă domnii n-ar folosi telefonul la fel de intens…

– Am văzut ieri că din 18 noiembrie vine în cinematograf primul film inspirat din universul Harry Potter, Fantastic Beasts and where to find them. Cred că merită, pentru toți fanii Harry Potter, dar și pentru cei care preferă lumea SF/Fantasy. Cel puțin trailerul era excelent. Iar J.K. Rowling spune că va face o serie de cinci filme pe tema asta.

– Astronomii au sub-estimat numărul de galaxii din Universul cunoscut, descoperirile recente arată că nu avem 200 de miliarde de galaxii, ci minim 2 mii de miliarde.

– Samsung a primit în total 96 de plângeri privind telefoane Note 7 care au scos fum sau au explodat. Cam 23 de cazuri sunt cu noua variantă Note 7, pe care credeau că au reparat-o. Pierderile sunt estimate la peste 3 miliarde de dolari, plus costurile de logistică și impactul de imagine care este greu de estimat. Valoarea acțiunilor la Bursă începe să își revină după scăderea care a tăiat 17 miliarde de dolari din valoarea companiei.

– Star Wars: Rogue One se pregătește pentru lansarea în decembrie, a fost lansat un nou trailer care conține multe indicii privind acțiunea filmului.

HP Spectre 360 este excelent;