Știrile pe scurt din tehnologie: după ce Microsoft a anunțat că va cumpăra LinkedIn, acțiunile Twitter au început să crească… Analiștii se așteaptă să cumpere cineva și site-ul de microblogging. Google? Sau poate altcineva.

dreamstime_s_34802664
Credit foto: © Claudia Paulussen | Dreamstime.com – News

E clar că nu e vorba de Apple, care are alte priorități. Apropo, LinkedIn trebuiau să transmită live evenimentul Apple de aseară, dar din cauza achiziției Microsoft, au anulat acest eveniment.

Știri pe scurt

– se confirmă oficial noul Xbox One S, o versiune mai compactă a consolei de jocuri. Este suficient pentru gamerul ocazional, dar are un preț foarte bun.

– cei de la Samsung se simt foarte atrași de soarta Nokia, vor acum să treacă toate device-urile pe sistemul propriu de operare, Tizen. Și-așa Huawei tocmai a anunțat că vrea să fie numărul unu mondial pe smartphone, hai să le dăm o mînă de ajutor. Nu zic că Tizen nu e bun, e excelent, rapid, ce vreți voi. Dar nu poate înlocui Android pentru că nu are aplicațiile și serviicile utilizate de fanii Android.

– noile democrații din Est vor să controleze Internetul. Ungaria a votat o lege care ar trebui să combată Uber, vor să taie accesul la net pentru aplicațiile declarate ilegale în țară. Legea asta lasă loc la abuzuri. Polonia vrea de asemenea să permită poliției să verifice pe oricine online, nu e nevoie de mandat sau altceva. Europenii vor o comisie care să controleze serviciile… Sigur se va rezolva problema așa.

-Alienware, cel mai iubit brand din zona de gaming, a împlinit 20 de ani. Pe vremuri erau pe val, dar acum sub umbrela Dell și-au păstrat statutul cool.