Știri pe scurt din tehnologie. Noi modele de SSD-uri de la Samsung și Kingston, plus alte informații utile.

dreamstime_s_29237959
Credit foto: © Pressureua | Dreamstime.com – Businessman reading latest news on apple ipad

Știri pe scurt

– Dacă nu ați citit ieri și vindeți produse pe OLX sau Okazii sau alte site-uri de anunțuri online, aflați despre țeapa cu curieri falși.

– Huawei a dat în judecată Samsung, afirmând că gigantul coreean i-a încălcat patentele legate de telefonie mobilă. Cei de la Samsung au răspuns că se vor apăra în justiție.

– Cercetătorii au reușit să realizeze primele ecrane e-ink (cerneală digitală) color. Astfel, dispozitivele de tip ebook reader vor putea avea pe viitor ecrane color, care să concureze cu tabletele. În același timp, consumul redus de energie se menține, deci vor fi de preferat pentru drumurile lungi.

– Autoritățile franceze au intrat în sediul Google din Paris în căutarea actelor contabile. Experții estimează că nu s-au plătit taxe de minim 1 miliard de euro.

– Ultimate Ears a lansat ieri un nou model de boxă portabilă, UE Roll 2. Este wireless și poate fi luată oriunde. Fie că este folosită la plajă sau într-o drumeție montană, UE Roll 2 are un sunet cu 15% mai bogat și mai puternic, cu o rază de acoperire mai mare de această data, de până la 30m. Micuța boxă păstrează același design elegant și original sub formă de disc al predecesoarei, UE Roll. Modelul nou este așteptat să apară în magazinele de specialitate din SUA și Europa (inclusiv România) în luna iunie 2016, la un preț estimativ de 449 lei.

– Huawei, unul dintre principalii furnizori globali de soluții în domeniul IT&C, aduce și în acest an, la București, cele mai noi și performante tehnologii din domeniul IT&C, într-un camion personalizat, în cadrul expoziției Huawei Roadshow 2016. Acesta se va găsi în perioada 23-25 mai în fața hotelului Pullman, iar între 26-27 mai, în fața hotelului Caro din București.

– Samsung Electronics a lansat SSD-ul 750 EVO, disponibil în variantele de 120GB, 250GB, precum și 500GB. Modelul de SSD 750 EVO cu capacitate de 500GB folosește tehnologia NAND, fiind completat de tehnologiile proprietare Samsung precum TurboWrite, Dynamic Thermal Guard protection și modul RAPID, toate acestea contribuind la o mai bună performanță. Echipat cu controller-ul Samsung MGX, SSD-ul 750 EVO oferă viteze de citire și scriere secvențiale de până la 540 MB/s, respectiv 520 MB/s, atunci când este utilizată tehnologia TurboWrite.

– Kingston Digital a lansat ieri SSD-ul UV400. Noul model cu preț accesibil oferă timpi de încărcare reduși pentru aplicații, sistemul de operare și transferul de fișiere. UV400 este alimentat de un controller cu patru canale pentru viteze mari de până la 550MB/s pentru citire și 500MB/s pentru scriere și este de 10 ori mai rapid decât un hard-disk (HDD) cu 7200RPM. Este mai solid și mai durabil decât un hard-disk mecanic, fiind rezistent la șocuri și vibrații, ceea ce îl face mai fiabil pentru notebook-uri și alte dispozitive mobile.