Câteva știri pe scurt de azi. Google tocmai a confirmat faptul că Project Ara va continua. Părea la un moment dat că există șansa să renunțe la el.

google project ara

Știri pe scurt

– proiectul de telefon modular Google, pe care eu l-am testat la Barcelona, va continua, conform TGDaily. Se pare inițiativele similare de la LG sau Motorola au convins că există șanse pentru telefonul modular.

– un inventator american a relizat un cuptor cu microunde portabil. Nu știm cât câtărește exact, dar va costa 200 de dolari, deci este accesibil.

– Lenovo a anunțat ieri rezultatele financiare, bune, dar sunt și probleme. De exemplu, vânzările internaționale de telefoane au crescut cu 63%, dar cele de pe piața din China au scăzut cu 85% pentru că s-au scumpit terminalele. Integrarea Motorola nu a avut succesul dorit. Sunt curios dacă revin acum la telefoane foarte ieftine.

– pentru prima dată, utilizatorii WhatsApp au fost vizați de campanii de spam cu malware. Venea o notificare că poți face actualizare la WhastApp Plus, o aplicație premium care permite video-chat și alte funcții. Cine dădea click pe asta își infecta telefonul.

– Bosch România a încheiat anul fiscal 2015 cu o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei (272 milioane de euro). Achiziția completă a două foste joint- venture deținute în părți egale, BSH Hausgeräte GmbH și Robert Bosch Automotive Steering GmbH, a crescut vânzările cu 30 procente. Bosch a înregistrat şi o puternică creştere operaţională: calculate pe o bază comparabilă, vânzările pe piaţa locală au crescut cu 12 procente. Vânzările totale nete de 1,7 miliarde de lei (375 milioane de euro) în România, inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au crescut față de anul trecut cu aproape 50 de procente.

– Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii din România (ANIS) a anunțat că are un nou președinte, Teodor Blidăruş, Softelligence și un nou consiliu director. Cu aproximativ 130 companii membre, ANIS reprezintă în egală măsură interesele actorilor prezenţi în piaţă, de la startup-uri la companii medii și companii multinaționale din sectorul de software şi servicii.

– Asus a anunțat o campanie promoțională “Republic of Gamers” privind achiziția celui mai puternic laptop de gaming cu sistem de răcire cu lichid. Cei care cumpără Asus ROG GX700 până pe data de 30 iunie 2016 vor fi primi în mod garantat o excursie pentru două persoane în Europa.

– PayU România a procesat în perioada aprilie 2015-martie 2016 tranzacții online în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, cu 44% mai mult față de aceeași perioadă a anului fiscal anterior. În același timp, valoarea pieței de ecommerce din România a crescut cu 31%, ajungând la 8,4 miliarde de lei.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!