Câteva știri pe scurt din tehnologie. Uniunea Europeană a trimis un avertisment guvernelor țărilor membre să nu interzică Uber sau Airbnb.

dreamstime_s_21885995

Europenii spun că trebuie negociat cu aceste companii să intre în reglementările legale. Că interzicerea trebuie să intervină doar ca ultim resort, dacă firmele respective nu vor să intre în legalitate. La noi, deocamdată, nu există o opinie clară, nici privind Uber, nici despre Airbnb.

– o serie de site-uri mari, printre care rețeaua de bloguri Tumblr deținută de Yahoo și fostul site de socializare muzicală MySpace au fost victime ale piraților internetului care au pus mâna pe detaliile de login ale utilizatorilor. Dezvăluirea survine la scurt timp după ce și LinkedIn a fost compromis la fel.

– marii producători de laptopuri, adică Lenovo, Asus, HP, Dell și Acer includ pe laptopurile lor bloatware – aplicații soft dezvoltate de ei mai mult pentru marketing decât pentru utilizator. Aceste aplicații nu sunt doar enervante, ci și foarte vulnerbile la atacuri informatice.

– Instagram a lansat oficial profilele business, pentru cei care au afaceri și vor mai multe informații privind activitatea utilizatorilor. Vor oferi și partea de analytics cu numărul de vizitatori și oameni care interacționează cu posturile, dar probabil și noi metode de promovare cu bani.

– Făcând echipă cu parteneri renumiţi, Deutsche Telekom demarează „Fashion Fusion Challenge”: o competiţie internaţională în care tinere talente din întreaga Europă vor avea şansa unică de a schiţa, cu ajutorul experţilor din industrie, concepte vizionare pentru vestimentaţie high-tech, accesorii care încorporează noile tehnologii, precum şi produse digitale de lifestyle, şi de a le lansa pe piaţă.

– Clienții Orange care vizitează Republica Moldova pot beneficia începând de acum de tarife mai avantajoase în roaming, cu o ofertă dedicată – Go Moldova. Astfel, noua opțiune oferă 30 de minute sau SMS-uri incluse și un tarif avantajos pentru traficul de internet: 0,20 euro/MB, totul cu 4 euro. Opțiunea poate fi activată oricând, iar clienții plătesc doar atunci când se află în roaming. După terminarea minutelor incluse, opțiunea se va activa automat cu un nou pachet de 30 de minute cu 4 euro, astfel încât utilizatorii să nu aibă grija costurilor suplimentare. Activarea se face din contul Orange sau printr-un apel la *100# ramura Roaming și Internațional. E valabilă la abonament și cartelă, dar și pa conturi business.

– oamenii cu publicitatea online prin bannere și scripturi mizerabile se lovesc tot mai mult de rezistența utilizatorilor. Cam 22% dintre utilizatorii de mobile au soluții care blochează bannerele, pop-up-urile și alte asemenea reclame invazive. Asiaticii sunt pe primul loc, acolo 93% din utilizatori au ad-block.