Știri pe scurt din tehnologie, am adunat câteva informații interesante. Twitter vroia să cumpere SoundCloud, dar au ajuns la un acord prin care divizia de investiții Twitter Ventures oferă SoundCloud circa 70 de milioane de dolari pentru circa 10% din acțiuni.

dreamstime_s_41810668

Credit foto: © Prykhodov | Dreamstime.com – SoundCloud

Evident, valoarea SoundCloud este acum estimată la 700 de milioane de dolari. După părerea mea, un site care găzduiește atâția artiști, cunoscuți sau nu, valorează mai mult, dar pentru că nu a reușit să monetizeze mai bine serviciul, acum sunt ok cu situația actuală.

Știri pe scurt

– Uber are iar nevoie de bani și caută încă 2 miliarde de dolari. Sunt curios doar pe ce au cheltuit deja cei 3,5 miliarde de dolari primiți de la arabi. Sau vor să lanseze Uber în spațiul cosmic?

– Harley Davidson a anunțat azi că lucrează la prima motocicletă electrică. Bănuiesc că bateria este una din cele mai mari probleme, dar la Harley ai suficient loc pentru o baterie serioasă. Totuși, au estimat lansarea în următorii cinci ani.

– cei de la DropBox au anunțat că au reușit să genereze cashflow, dar că în continuare cheltuielile sunt mai mari decât veniturile, deci nu generează profit. Dar că nu se mai grăbesc cu listarea pe Bursă sau să vândă rapid compania.

– autoritățile americane au decis că deocamdată principiul neutralității internetului trebuie respectat de toți jucătorii. Să sperăm că modelul va fi adoptat și de europeni, care încă mai negociază asta.

– Snapchat vrea să devină un business serios și, după ce și-a asigurat popularitatea în rândul tinerilor, va începe să ofere și reclame pentru a monetiza aplicația. Sunt curios dacă va fi la fel de popular după asta…