Câteva din știrile zilei din tehnologie. Asus pregătește lansarea Zenfone 3 și din ce am văzut are detalii tehnice foarte bune. Din păcate nu cred că va avea prețul cu care ne-a obișnuit Zenfone 2.

Asus-Z016D-AnTuTu-ZenFone-3_1

Asus Zenfone 3 ar putea avea procesorul Snapdragon 820, folosit de majoritatea modelelor de top în 2016, 4GB de RAM, cameră foto de 23 de mergapixeli pe spate. Mai multe detalii găsiți aici, dar nu cred că există vreo șansă să cost sub 600 de dolari. Mai vedem.

Alte știri pe scurt

– Samsung Gear Fit 2 a apărut în câteva fotografii scăpate pe Internet, din ce am citit ar fi multe îmbunătățiri față de prima variantă.

– Facebook a cumpărat o companie care realiza tehnologie de sunet special pentru realitatea virtuală, iar acum tehnologia lor va deveni gratuită pentru dezvoltatori.

– noile MacBook Pro vor avea ecran OLED și senzor de amprentă, susțin analiștii industriei, care fac mereu previziuni, dar rar nimeresc să anticipeze ce va face Apple de fapt.

– după ce Microsoft a confirmat că Windows Phone nu mai e o prioritate și apoi a vândut o parte din divizia de telefonie mobilă, cota de piață a sistemului de operare s-a prăbușit sub 1% la nivel global. Probabil nici lansarea unui Surface Phone nu va mai relansa situația acum.

– există analiști care consideră reale zvonurile cu telefoanele care se îndoaie sau se rulează, fiind extrem de flexibile. Tehnologia este aici, a fost prezentată la mai multe târguri de tehnologie, dar marii producători de tehnologie nu mai au alte idei, așa că vom vedea probabil astfel de produse în curând.