WhatsApp, care avea o soluție de rulat în browser, a anunțat astăzi că lasează o aplicație desktop pentru Windows 10 și una pentru Mac OS, pentru ca utilizatorii de laptopuri și desktop-uri să poată vorbi și ei. Un soi de noul Yahoo Messenger.

whatsapp desktop

Alte știri pe scurt

– cea mai interesantă știre din ultima vreme vine de la Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X, care a investit într-o companie care promite transportul cu viteze super-sonice în orașe, pe un soi de cale ferată cu levitație magnetică. E vorba de Hyperloop, iar inginerii spun că au rezolvat problemele teoretice și că se apucă de treabă. În curând o să avem și la CFR…

– cei de la Amazon au lansat un serviciu de video online care este dedicat creatorilor de conținut. Un fel de competitor pentru Youtube, doar că oferă mai multe soluții de monetizare pentru conținut. Sunt curios dacă vor avea succes. Lumea urăște Youtube, dar de plecat de-acolo, nici vorbă.

– Tot Amazon a adunat o serie de veterani din IT și tehnologie pentru a pune la punct sistemul de livrare cu drone. Știu că s-au folosit de asta pentru reclame, dar acum chiar vor să realizeze o soluție clară pentru livrarea autonomă de colete cu cumpărături. Dar cred că partea cu legislația e complicată, precum și situațiile neașteptate în care pică drona.

– Un nou tip de malware afectează terminalele cu Android, există aplicații infectate chiar în Google Play.

– S-a lansat oficial Xiaomi Mi Max, un phablet cu dotări bune și ecran de 6.4 inch, doar Sony au mai avut ceva de dimensiunile asta. Vă scrisesem despre el.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!