Știri pe scurt de astăzi, numai bune de citit la cafea. Sunt gadgeturi și informații oficiale, dar și zvonuri, după gustul fiecăruia.

rog_spatha_full_package_

Știri pe scurt

– Asus a lansat un mouse nou în seria Republic of Gamers (ROG), botezat neinspirat Spatha (foto). Este un mouse de gaming optimizat pentru sesiunile multiplayer MMO (massively-multiplayer online). ROG Spatha are o senzitivitate de 8200 puncte pe inch (DPI) și dispune de 12 butoane programabile. Beneficiază de o carcasă de aliaj de magneziu, două butoane detașabile, cu socket și design special conceput de ASUS, precum și de efecte LED RGB programabile. Nu avem oficial prețul.

– Netflix a avut un succes global, dar se duce în cap.

– Pe 21 aprilie, la Biblioteca Centrală Universitară, Microsoft organizează evenimentul MakeWhatsNext. În spiritul zilei internaționale a femeilor în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, Microsoft încurajează tinerele să se implice în educaţia informatică şi în domeniile de studiu STEM, ca recunoaștere a decalajului prezent între sexe și a reprezentării insuficiente a femeilor în acest sector al economiei.

– Agenția Dăescu Borțun Olteanu a obținut anul acesta patru nominalizări la Sabre Awards, cea mai prestigioasă competiție a PR-ului european, cu toate cele patru campanii înscrise. Astfel, se numără printre agențiile europene cu cele mai multe nominalizări.

– Carbon, primul incubator din România care își propune să dezvolte industria de gaming, a fost creat într-un spațiu al Europei de Est care s-a afirmat în ultimii ani prin numărul tot mai mare al dezvoltatorilor de jocuri. Carbon a fost înființat de către un grup de profesioniști în domeniu: Cătălin Butnariu, Head of Deployment în cadrul Amber Studio, Dragoș Hâncu, general manager al Amber Studio, și Jaime Gine, un investitor spaniol cu o experiență de peste 15 ani îndustria de gaming.

– Kingston Digital anunță lansarea a două noi USB-uri securizate care pot fi operate cu ajutorul SafeConsole de la DataLocker. DataTraveler 4000G2 cu Management (DT4000G2DM) și DataTraveler Vault Privacy 3.0 cu Management (DTVP30DM) sunt recomandate organizațiilor care doresc să se alinieze standardelor Federal Information Processing Standards (FIPS) și oferă un nivel ridicat de protecție a datelor. Ambele USB-uri pot fi folosite via SafeConsole Encryption Management Platform.

– Incredibil, dar IBM reușește dezbine presa tech, unii anunțând rezultate spectaculoase, iar ceilalți rezultate dezastruoase. Cititorii înțeleg ce vor ei…

– La final, trei noutăți relativ similare: un nou MacBook Air, posibil un nou Xbox One și bonus PlayStation4 Neo.