Câteva știri pe scurt de astăzi, interesante de urmărit pentru pasionații de tehnologie. Întâi despre telefoanele viitorului, cei de la MIT cred că se vor putea asambla singure.

dreamstime_s_44259632-compressor

Credit foto: © Anna Krasnopeeva | Dreamstime.com – Social media news

Telefoanele MIT sunt realizate din module, din șase bucăți, care prin sistemul inventat în laborator se conectează singure. Ideea ar fi să realizeze un sistem de producție care să fie mult mai ieftin decât situația actuală. Problema va fi să convingă apoi vreun producător să adopte noua tehnologie.

Alte știri pe scurt

– Android N a ieșit din faza de testare (beta), iar acum poate fi descărcat deja pe unele terminale Nexus. Cei de la Google estimează că va dura câteva săptămâni pînă când Android N va fi disponibil pentru cele mai noi terminale. Deocamdată Android N este disponibil pentru terminalele Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 9, Nexus Player și Pixel C. Primul smartphone care va veni din fabrică cu Android N este LG V20, iar terminalele Nexus 2016 vor fi gata spre finalul anului.

– Discuțiile cu Note 7 continuă, după știrea de ieri, apar și alte comentarii negative. Oamenii au făcut o comparație între iPhone 6S și Note7, în interfață și aplicațiile corespunzătoare, iar în ciuda diferenței la hardware, terminalul Apple este mai rapid decât cel al Samsung. Acum, știm cu toții că este o comparație ingrată, cele două sistemele de operare fiind diferite, aplicațiile fiind diferite și la fel conceptul din spatele lor. Dar utilizatorii preferă asta, compară mere cu pere, pentru că ambele terminale se prezintă ca soluții premium pentru cei cu bani.

– Averea lui Bill Gates a urcat la 90 de miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că nu a prea făcut investiții greșite. Dar de asemenea, după părerea mea, înseamnă că promisiunea de a dona averea fundației a rămas doar o soluție de a fenta taxele, cum a făcut și Zuckerberg. În orice caz, Bill Gates se distanțează de ceilalți moguli din clasament, următorul este la 13.5 miliarde de dolari distanță.

– Cei de la Amazon pregătesc lansarea unui serviciu de muzică digitală care va permite accesul nelimitat la muzică pentru 5 dolari pe lună. Vestea este tristă pentru Zonga sau Deezer, pentru că Amazon va reuși cu siguranță să adune mai mulți utilizatori decât multe start-up-uri care se chinuie de ani de zile să își consolideze baza de clienți. Va depinde mult de casele de discuri cu care Amazon va colabora, dar eu cred că vor lucra cu toți jucătorii mari.