Știri pe scurt din zona de tehnologie. Tesla promitea zilele trecute că pregătește “o nouă revoluție”, iar astăzi a anunțat planurile sale: vor produce dube, autobuze și camioane pentru ca firmele să lucreze cu mașini electrice.

dreamstime_s_44259632-compressor

Toată lumea se gândea, evident, că Elon Musk va lansa ceva nou, după ce a cucerit piața mașinilor electrice, iar apoi a lansat o baterie pentru acasă, pentru a reduce consumul de energie electrică. Dar cu intrarea pe zona de vehicule comerciale cei de la Tesla vor avea bătăi de cap și nu vor mai lansa alte chestii noi, cel puțin o vreme.

Alte știri pe scurt

– cei de la Corning au anunțat azi lansarea Gorilla Glass 5, următoarea versiune de cristal pentru protecția ecranelor telefoanelor. Deși multă lume a criticat rezistența Gorilla Glass 3 sau 4, compania merge mai departe. Să vedem când vin primele telefoane cu astfel de sticlă.

– Swiftkey a lansat prima sa aplicație de după preluarea de către Microsoft, iar noua versiune îmbunătățește funcțiile de predicție, spun oficialii companiei.

– Microsoft a lansat o nouă aplicație pentru suita Office, se numește Bookings și este pentru stabilirea de întâlniri sau rezervări la diverse companii.

– Aplicația Prisma, care face ravagii cu filtrele foto pentru iOS, va fi lansată și pe Android în curând.

– Samsung a arătat încă o dată planurile sale pentru smartphone-ul flexibil. De câțiva ani se tot prezintă prototipuri, iar sud-coreenii sunt singurii care ar putea și vinde așa ceva. Dar întrebarea este: e tehnologia fiabilă? Ține bateria, se mișcă rapid? Vom vedea anul viitor.

– am terminat de scris povestea din Transilvania, după vizita în satele sașilor din zona unde se va ține festivalul Săptămâna Haferland 2016 ->>

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!