Într-o versiune de test Windows 10 destinată grupului Insider apare o referință la Windows Cloud care a trezit multe speculații. Referința apare în Windows 10 Insider Build 15002, sunt două variante Windows Cloud și Windows Cloud N pentru Europa (Via). Unii au crezut că este un OS bazat pe Cloud, alții zic că dovezile indică un OS închis, pentru companii, în genul NT.John Wick se întoarce la muncă din 10 februarie, deși se pensionase. Anticipez acțiune maximă – John Wick: Chapter 2 (2017).

Știri pe scurt

Uber a reușit să enerveze lumea și în US. După ce taximetriștii au anunțat că fac grevă pentru a protesta contra deciziei lui Trump cu emigrația, refuzând să preia curse pe aeroportul JFK, cei de la Uber au trimis toate mașinile acolo, anunțând că s-a renunțat și la “Surge”. Mișcarea a fost percepută ca fiind pro-Trump și anti-grevă și oamenii s-au revoltat, a apărut un hashtag #DeleteUber și aplicația rivală Lyft a devenit prima opțiune de transport.

Hackerii au preluat controlul sistemului de carduri de acces la un hotel austriac, cerând apoi managerului să plătească răscumpărare. Clienții cazați acolo au fost blocați afară din camere și emiterea de carduri noi nu a funcționat. Fiind full cu 180 de clienți, managerul hotelului a plătit răscumpărarea, însă asta doar îi va încuraja pe hackeri.

Dropbox a lansat oficial Paper, un rival pentru Google Docs, în Cloud, destinat companiilor mai degrabă. Focusul aplicației nu e pe documente, ci pe colaborarea la distanță.

– Apple a luat o decizie imposibil de înțeles: au renunțat la aplicația în care cumpărătorul de iPhone putea verifica dacă este furat sau nu. Asta era una din chestiile care descuraja maxim furtul de iPhone.

– Efectul testelor măsluite de poluare: Volkswagen devine lider mondial la vânzări. Asta arată și cât sunt oamenii interesați de mediu și de supraviețuirea pe termen lung. Extrem de interesați.

Starbucks a lansat un asistent virtual care poate răspunde la mesaje și comanda cafeaua ta favorită, iar o companie rivală a renunțat la vânzători în favoarea roboților care servesc cafeaua.

– cercetătorii au indentificat unul dintre strămoșii omului, practic, un vierme.

– britanicii au realizat un test al respirației care permite identificarea unor tipuri de cancere, care altfel sunt greu de găsit și au o rată de mortalitate mare.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!