Xbox Scorpio este următoarea versiune a consolei de jocuri Microsoft și se pregătește de lansarea în 2017. Va avea probabil tehnologie video mai avansată pentru că deja este anunțată ca fiind mai scumpă decât recent lansatul model Xbox One S. Scorpio va fi o consolă premium capabilă de jocuri VR și AR.

dreamstime_s_28678064

Alte știri pe scurt

– tot din zona asta, Apple va aduce tehnologie AR pe camera foto de la iPhone, informația vine la câteva zile după ce au anunțat că vor face și ochelari VR. Deci turează la maxim motoarele pentru jocuri de acest gen.

– tot pe tema asta, Google a lansat oficial Earth VR, versiunea de Google Earth realizată pentru ochelari VR și care poate fi folosită astfel încât să te simți ca Superman dând ture pământului și zburând deasupra orașelor. Sigur este de încercat.

– Hitachi a anunțat oficial că va produce o cameră foto fără lentile, senzorul fiind capabil să realizeze imagini direct din natură, fără alte interferențe.

Cum arată sediul Project X, clădirea plină cu servere a NSA conectată direct la operatorul AT&T pentru a spiona tot ce se discută în America. Chiar că e scary, zici că e desprinsă dintr-un film SF.

Mai multe epave din al doilea război mondial au dispărut de pe fundul oceanului, deși fuseseră găsite, ele au fost furate cu totul cel mai probabil.

– Conform predicțiilor Kaspersky Lab pe 2017 privind amenințările, lista pentru anul viitor include impactul instrumentelor personalizate de atac de unică folosință, utilizarea tot mai frecvență a tacticilor de diversiune în ceea ce privește identitatea atacatorului, fragilitatea unei lumi conectate fără discriminare la Internet și folosirea atacurilor cibernetice drept armă în războiul informațiilor.
Mai multe informații puteți găsi în comunicatul alăturat, iar întregul raport este disponibil aici.

– Google lansează PhotoScan, o aplicație de șine stătătoare care permite scanarea ușoară a fotografiilor imprimate. Aplicația este disponibilă pentru Android și pe iOS. PhotoScan identifică marginile pozei imprimate, îndreaptă imaginea și reduce reflecțiile generate de hârtia fotografică. PhotoScan poate fi o soluție simplă și de calitate în cazul „recuperarii” numeroaselor poze care se îngălbenesc în albume vechi sau cutii și pentru a căror digitalizare cu greu găsim timp sau resurse.