Samsung Galaxy S8 va avea mufă de căști și un dock pentru birou cu mai multe opțiuni de conectare, conform noilor zvonuri apărute azi. Deși mai e destul pînă la lansare, informațiile continuă să apară zi după zi, nu știu ce aspecte rămân de lămurit. Deocamdată doar bateria e un mister, deși primele indicii au fost făcute publice odată cu raportul Note 7.The Space between us – primul om născut pe Marte revine pe Pământ să viziteze planeta-sursă a omenirii. Dacă este bine făcut o să auziți multe despre acest film. Lansarea oficială este pe 3 februarie.

Știri pe scurt

– pînă se mișcă lucrurile la Măgurele, o echipă din Cehia a făcut un laser de 1000watt și sunt lăudați în toată lumea. Desigur, este de vreun milion de ori mai slab decât al nostru, dar întrebare este: oare terminăm proiectul vreodată? Sau este ca metroul din Drumul Taberei?

– tot la capitolul știință, anul acesta cinci finaliști de la Lunar X Prize vor încerca să ducă modulele dezvoltate în laborator și să aterizeze (da, aselenizeze) pe Lună.

– un proiect fain de gadget, dar nu știm dacă va deveni un produs real: o dronă pentru selfie-uri care se demontează și este purtată pe post de carcasă de telefon. Cred că viitorul aparține mini-dronelor, dar pe măsură ce ele vor deveni controlabile și ușor de transportat și vom scăpa de autorizații și permise pentru dispozitivele de mici dimensiuni.

– directorul de infrastructură al LinkedIn, Kevin Scott, a devenit de azi director tehnic al Microsoft, poziție care nu a mai fost ocupată de câțiva ani. Ray Ozzie a fost CTO înainte de a deveni chief software architect, de asemenea Nathan Myrhvold a fost CTO, dar apoi poziția nu a mai fost ocupată.

– Apple va permite dezvoltatorilor de aplicații să răspundă public la fiecare review din AppStore, pentru a clarifica eventualele note proaste. De asemenea, compania va limita numărul de mesaje push pe care dezvoltatorii le pot pune pentru a cere clienților să dea un review în App Store.

– Cisco va cumpăra cu 3.7 miliarde de dolari compania AppDynamics, care dezvoltă software pentru managementul afacerilor și are clienți mari precum Nike. Este o nouă nișă pe care o încearcă dezvoltatorul de echipament de rețea, pentru că zona hardware cam bate pasul pe loc.

– Pokemon Duel este un nou joc bazat pe figurile din Pokemon Go, dar care este un joc de strategie de tipul board-game.

– Gigantul Microsoft a lansat un nou computer ieftin pentru educație, dar și o serie de aplicații dedicate, pentru a contracara creșterea rapidă a Chromebook și ChromeOS în mediul educațional. Au realizat o tabletă/laptop care costă sub 200 de dolari și aduce toate funcțiile Windows 10 plus serviciile Intune For Education.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, 10 ani doar blogger, iar ultimii 16 ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt doar pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!