Samsung Galaxy S8 va avea mufă de căști și un dock pentru birou cu mai multe opțiuni de conectare, conform noilor zvonuri apărute azi. Deși mai e destul pînă la lansare, informațiile continuă să apară zi după zi, nu știu ce aspecte rămân de lămurit. Deocamdată doar bateria e un mister, deși primele indicii au fost făcute publice odată cu raportul Note 7.The Space between us – primul om născut pe Marte revine pe Pământ să viziteze planeta-sursă a omenirii. Dacă este bine făcut o să auziți multe despre acest film. Lansarea oficială este pe 3 februarie.

Știri pe scurt

– pînă se mișcă lucrurile la Măgurele, o echipă din Cehia a făcut un laser de 1000watt și sunt lăudați în toată lumea. Desigur, este de vreun milion de ori mai slab decât al nostru, dar întrebare este: oare terminăm proiectul vreodată? Sau este ca metroul din Drumul Taberei?

– tot la capitolul știință, anul acesta cinci finaliști de la Lunar X Prize vor încerca să ducă modulele dezvoltate în laborator și să aterizeze (da, aselenizeze) pe Lună.

– un proiect fain de gadget, dar nu știm dacă va deveni un produs real: o dronă pentru selfie-uri care se demontează și este purtată pe post de carcasă de telefon. Cred că viitorul aparține mini-dronelor, dar pe măsură ce ele vor deveni controlabile și ușor de transportat și vom scăpa de autorizații și permise pentru dispozitivele de mici dimensiuni.

– directorul de infrastructură al LinkedIn, Kevin Scott, a devenit de azi director tehnic al Microsoft, poziție care nu a mai fost ocupată de câțiva ani. Ray Ozzie a fost CTO înainte de a deveni chief software architect, de asemenea Nathan Myrhvold a fost CTO, dar apoi poziția nu a mai fost ocupată.

– Apple va permite dezvoltatorilor de aplicații să răspundă public la fiecare review din AppStore, pentru a clarifica eventualele note proaste. De asemenea, compania va limita numărul de mesaje push pe care dezvoltatorii le pot pune pentru a cere clienților să dea un review în App Store.

– Cisco va cumpăra cu 3.7 miliarde de dolari compania AppDynamics, care dezvoltă software pentru managementul afacerilor și are clienți mari precum Nike. Este o nouă nișă pe care o încearcă dezvoltatorul de echipament de rețea, pentru că zona hardware cam bate pasul pe loc.

– Pokemon Duel este un nou joc bazat pe figurile din Pokemon Go, dar care este un joc de strategie de tipul board-game.

– Gigantul Microsoft a lansat un nou computer ieftin pentru educație, dar și o serie de aplicații dedicate, pentru a contracara creșterea rapidă a Chromebook și ChromeOS în mediul educațional. Au realizat o tabletă/laptop care costă sub 200 de dolari și aduce toate funcțiile Windows 10 plus serviciile Intune For Education.